di 7 februari 2023

Molenbekenaar: “Ik voel mij niet bij een socialistische partij als ik Conner Rousseau bezig zie”

POLITIEK – “Ik voel me allesbehalve lid van een socialistische partij als ik Conner Rousseau bezig hoor of zie.” Het zijn de harde woorden van een Nederlandstalige socialist uit het Brusselse Molenbeek, die duidelijk bedenkingen heeft bij de invloed van de Vooruit-voorzitter op het huidige politieke discours. We belden hem op voor een korte toelichting.

“Ik doe echt mijn best om, telkens wanneer ik die ontspoorde salon-sos aan het werk zie, mijn ogen dicht te doen en tegen mijzelf te zeggen dat de wereld nu eenmaal verandert en ik mij niet mag vastklampen aan een geromantiseerd ideaalbeeld van een verloren politiek tijdperk,” legt geboren en getogen Molenekenaar Achiel Duchamps (63) uit.

“Soms moet je verandering leren begrijpen alvorens er een grote bek over op te zetten om weer even frontaal in het nieuws te komen”, erkent Achiel. “Maar het gaat hier om de toekomst van vele socialisten. Als je jongeren laat opgroeien in een omgeving waar men alleen nog xenofobe, wereldvreemde nonsens verkoopt die toevallig goed pakt op Instagram, dan stimuleer je de jeugd niet om straks nog een zak om elkaar te geven.”

Zin om lekker literair te ventileren? Nood aan leesvoer voor de lentemaanden? Bestel dan nu een exemplaar van Kust mijn gluten van onze hoofdredacteur en leun er vierkant van kaft tot kaft mee achterover .

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

  • Maar het zuiden ziet zich misschien vanwege de taal als rechtmatig opvolger van de Grieken en de Romeinen en daarmee de maatstaf van de Europese beschaving. Dat is de EU.
   Maar nu de hele beschaving is gedigitaliseerd zijn de auteursrechten in Amerikaanse handen, ook van de Bijbel en de Griekse filosofen al ben ik zelf de bron ervan.

 1. Diego is terug, hij zat daar met zijn weldoener die ik vermeed. Hij kwam bij me zitten en zei: “Ik moet een tijdje vrienden zijn met mijn vijand”. Hij had hem ‘alleen de uzi laten zien’ en zijn vriend had gelijk de politie gebeld. We spraken een tijd terwijl zijn vriend een paar biertjes uitdeelde die Diego twee jaar niet mag drinken of hij krijgt nog eens vijf maanden extra cel. De man kwam verschillende keren naar ons toe, hij intimideerde me over oprechtheid en eerlijkheid, en dat wanneer ik ‘aan een ander kom’ ik met hem te maken krijg. Hij stelde zich voor als redder en held, en schreeuwde ondertussen tegen iedere vrouw of ze met hem wilde trouwen enz. Hij gedroeg zich populair. Hij moraliseerde en predikte zich als de betrouwbare en ultieme vriend en redder van Diego en de mens. Terwijl die me privé vertelde dat hij zo’n 1000 euro van zijn rekening had gestolen. De man vertelde ons nog over een meisje dat hij kent. Zij was de vrouw naar aanleiding waarvan ik de apocalyps schreef. Hij zat in dezelfde kliek verraders. De cirkel lijkt rond. Ik heb nog nooit zo’n godslasterlijke hypocrisie gehoord. Maar Diego zei dat het zinloos is om hem tegen te spreken.

 2. Staal en straal.

  Er zijn 7 stralen en 7 bewustzijnsgebieden die de evolutie bepalen. 1 zijn de mineralen, 2 de planten, 3 de dieren en daaruit kwamen 4 de mensen voort. Toen de dieren ver genoeg ontwikkeld waren konden de mensenzielen incarneren in de stof. Dat heet de ‘zondeval’.
  De zeven stralen zijn ruwweg 1 wil-macht, 2 liefde-wijsheid, 3 intelligentie, 4 harmonie, 5 kennis, 6 devotie, 7 organisatie. In de minerale wereld komen 1 de hardheid en 7 de organisatie samen. Landen worden net als individuen ook bepaald door de stralen, daarom is de EU een farce gebaseerd op (de glamour van manipulatie van) de 3e straal van Frankrijk, want bij onontwikkelde mensen drukt een straal zich onvolmaakt uit (dat is de glamour). Maar wat we nu zien is dat de gierigheid zich verbindt met de minerale wereld, staal, en dat de mens miljoenen jaren teruggedraaid wordt naar het 1e stadium van ontwikkeling. De hardheid heeft dus niets te maken met stoerheid of heldendom maar met het sterven van de ziel.

  • Pythagoras zei al: getal is energie.
   De afwezigheid van de ‘2e straal’ (die de straal is van ons zonnestelsel waar de andere stralen van afgeleid zijn) drukt zich niet enkel uit in de samenleving maar analoog daaraan in de verwoesting van de natuur en de oerwouden.

  • De 1e straal is elektrisch en afstotend, de 2e is magnetisch. Een glamour van de 2e straal is eigenliefde, en ook hebzucht vanwege hetzelfde (centripetale) naar binnen toe gerichte karakter dat ook verantwoordelijk is voor de aantrekkende kracht op immigranten.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: