zo 3 december 2023

Vlaams Belang toch ongerust na resultaat Marine Le Pen: “Als het zo doorgaat, gaan we nog effectief beleid moeten voeren”

POLITIEK – De Franse kiezer heeft gesproken: Emmanuel Macron zal zichzelf opvolgen als president van de republiek, ten koste van Marine Le Pen van het extreemrechtse Rassemblement National. Toch wist de populistische Le Pen een zeer puike score van meer dan 40 procent neer te zetten, waarna gelijkaardige partijen zoals Vlaams Belang toch enigszins met de handen in het haar zitten. “Aan dit tempo gaan we nog effectief beleid moeten voeren”, klinkt het daar.

“Tegenover vijf jaar geleden zien we toch dat onze favoriete kandidate er sterk op vooruit is gegaan”, bevestigt voorzitter Tom Van Grieken in een eerste reactie. “Natuurlijk is dat op zich heel fijn, maar als we die lijn doortrekken naar 2024, kan het wel eens gebeuren dat we opeens uit onze comfortabele slachtofferrol moeten komen om ernstige coalitiegesprekken te voeren of – godbetert – een fucking regering te vormen. Sorry, maar daar hebben professionele zijlijnroepers als wij nu niet bepaald jarenlang op gestudeerd. Als u mij excuseert, ga ik best een TikTok-filmpje zoeken dat even snel de Grondwet uitlegt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

  1. Dan kan Oekraïne met zijn zijn plannen voor een Groot Israël zoals Zelensky al begin dit jaar uitlegde (in Israël) toetreden tot de EU. Zonder controverse met de Joden lukt het niet.

    Het Achterhuis.

  2. Ik ben nog even naar de winkel geweest. Het personeel stond gewichtig te delibereren waar het stond. Lidmaatschap? Ze zijn steeds fatsoenlijker. Het zijn rationele mensen. Opleiding. Sympathie, vriendschap, liefde een vonkje licht van een of andere soort zit er niet in die bruine ogen die constitutioneel bol staan van verkrampte gierigheid. De sekte. Ik voel me al dief als ik zoek naar de kaas. Ik haalde buiten diep adem. Vlakbij waren weer wat bomen gekapt. Als de hovenier langskomt voor de tuin stort hij alles vol beton. De kinderen hebben het enkel over de prijs of de inkomsten of die rijke mensen. Opvoeding. De caissière had net de condooms gecontroleerd en keek steels naar de manager die me strak in de gaten hield. René had het over zijn Afrikaanse vriendin die op vakantie was. Hij was zelf hoer, zowel voor man als vrouw. Een gelukkige jeugd, je hele leven een pretpark. Vandaag korting anaal. Je bent toch geen pedofiel? In onze branche zijn we daar HEEL kieskeurig over. Pas stond ik in een lange rij en maakte wat grappen, buiten sprak ik een vrouwtje die op hetzelfde spoor doorging. Ze was spontaan en optimistisch. Maar ze had kanker en hoopte dat ze haar wenkbrauwen nog kon houden na bestraling. Ze zat net in de running. Ze was afgeblaft aan de telefoon, dus ze deed maar mee.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: