za 30 september 2023

EU dreigt met sancties tegen coronavirus als het toch nog mensen blijft besmetten

POLITIEK – Voor de Europese Unie is de maat vol. Brussel neemt het niet langer dat het coronavirus geheel tegen de gemaakte afspraken mensen blijft besmetten. Als drukmiddel wordt dan ook met “zware sancties” gezwaaid waar covid-19 nog jarenlang mee zal worden getroffen, al hoopt men nog steeds dat het zo ver niet moet komen.

“Europa neemt hier een duidelijke en krachtige positie in”, laat voorzitter van de Europese Commissie Ursula Von der Leyen optekenen. “Trop is trop. We hebben er nu wel genoeg last mee gehad en zo kan het niet verder. Kwatongen zullen beweren dat het nu eenmaal de aard van het virus is om koste wat kost te blijven zijn invloed te willen verspreiden en dat het niet voor rede vatbaar is, maar als moderne politieke speler moet je tot het uiterste gaan om voor diplomatieke oplossingen te kiezen. Dat is de kracht van Europa.”

Met welke concrete sancties Brussel het virus probeert af te remmen is nog niet duidelijk, maar mogelijk zou corona voor de productiekosten van toekomstige vaccins opdraaien of zich op zijn minst aan een “wel hele boze brief mogen verwachten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

7 REACTIES

  1. President Zelenski van Oekraïne heeft alle mannen tussen 18 en 60 verboden het land te verlaten na een gesprek met zijn collega, de acteur Sean Penn die eerder actie voerde voor de Falklands en een documentaire maakt over de Russische invasie.

    Sean Penn vroeg Zelenski om sterk beeldmateriaal.
    In ruil daarvoor beloofde Penn hem te helpen met zijn toekomstige kansen in Hollywood.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: