wo 12 juni 2024

Arbeidsdeal geeft werknemers betere balans tussen werk en burn-out

POLITIEK – De “arbeidsdeal” waarmee de federale regering de tewerkstellingsgraad naar 80 procent wil opkrikken is dan toch rondgeraakt. Vanochtend presenteerden premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) het akkoord aan de pers. Een belangrijke opsteker voor werknemers is een beter evenwicht tussen werk en privé, waardoor ze meer tijd kunnen spenderen met hun burn-out.

“We hebben met deze deal aan iedereen gedacht”, garandeert de eerste minister. “Onze bedrijven verwachten steeds meer van hun werknemers, maar dat mag niet ten koste gaan van persoonlijk welzijn. Daarom hervormen we de voltijdse werkweek naar vier dagen en hopen we zo dat iedereen wat meer tijd overhoudt om zich na een zoveelste veeleisende en onderbetaalde werkdag volledig te kunnen focussen op de totale emotionele en fysieke inzinking die daar onvermijdelijk op volgt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten