do 23 mei 2024

Dagjestoeristen Koos en Willeke zijn file-ontkenners: “Wij veroorzaken hoogstens een verkeersgriepje”

STAD – De drukte in Antwerpen blijft in en rond het centrum zwaar op het verkeer wegen. Al dagenlang lijkt vooral de toestroom aan Nederlandse dagjestoeristen voor heftig fileleed te zorgen. We spraken met Koos en Willeke uit Tilburg, die daarover duidelijk een andere mening op nahouden. Beiden zijn ‘file-ontkenners’, al noemen ze zichzelf liever ‘file-sceptisch’. “Voor ons is het duidelijk hysterie“, klinkt het.

“Dat je door een plotse concentratie aan mensen en auto’s zo plots voor verregaande verkeersproblemen in een dichtbebouwde binnenstad zou zorgen lijkt ons onzin“, vertelt het koppel. “Daar is gewoon geen bewijs voor. Dat soort alarmisme is hoe de media graag aandacht trekt. Natuurlijk staan er wel wat meer wagens dan gewoonlijk overal aan te schuiven, maar om dat nu echt een verkeersinfarct te gaan noemen is wel een beetje over the top. Dit is hoogstens een griepje.”

Het Noord-Brabantse stel richtte eerder al een Nederlandse Facebookgroep op die ‘Filewaarheid’ heet en waarin gelijkgestemden hun impact op de situatie in Antwerpen massaal ontkennen. “Files zijn geen entiteit, maar een perceptie. Wij bekijken elke auto als een puur individueel voertuig dat uit eigen keuze stilstaat.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

11 REACTIES

 1. Nederlanders gaan nooit onvoorbereid op weg, ze volgen de aanwijzingen precies op, alles is uitgestippeld. De befaamde wereldwijsheid van de zo bereisde Hollanders komt meestal uit de informatie die ze van te voren hebben doorgenomen. Normaal gesproken slaan ze België over, ze komen enkel op de snelweg om erdoor te komen. Maar ze hebben goed de statistieken bestudeerd. En op de toeristen info was duidelijk te zien dat het in Frankrijk niet pluis is. Dat is altijd al zo, maar het aantal sterfgevallen in België was toch lager.

  • In België voelen we aan dat we niet hun eerste liefde zijn.

   Of het klopt weet ik niet. Maar er bestaat een mythe dat de goedkope internationale vluchten enkel georganiseerd zijn om België over te slaan.

 2. We hoeven niet zo bang te zijn, ze zijn banger voor ons dan wij voor hen. Zoals zo vaak.
  Het ministerie van volksgezondheid daar heeft ze gewaarschuwd zo veel mogelijk in de auto te blijven en de ramen dicht te houden. Ze rijden enkel rondjes. Ze stappen hooguit uit om een selfie te maken.

 3. Ik denk dat de botheid ontstaan is door de drang tot overleven in de elementen, dat is de enige menselijke verklaring voor een criminele aanleg. De tegenwerking die de mensen hadden was kennelijk even bot, maar de hardheid had een nut en werkte naar twee kanten. De hardheid ontstond door de elementen. Doordat die overbodig is geworden krijg je de criminaliteit van de verveling en de veel ernstiger plagerij naar de ander die het grootste gevaar werd en constant wetenschappelijk tot hanteerbare proporties wordt teruggebracht, omdat er intussen niets anders is ontwikkeld. Het mechanisme van het glanzende staal verleent de hardheid hedendaagse legitimiteit.

  Binnen hun beperkte waarneming dachten ze dat ze onoverwinnelijk waren. Hoe botter ze zijn hoe banger ze altijd waren voor het subtiele, zo ontstonden in de fantasie de goden en geesten waar ze hun even harde mentaliteit aan weidden die nu decadentie wordt genoemd. En hier ligt de clou voor corona en de angst voor het allersubtielste dat ze zich in kunnen beelden, de wraakgierige goden van weleer die nu een wetenschappelijke benaming krijgen als Covid-19. Hier ligt de les, dat het allersubtielste het sterkst is, zoals het atoom ook tot een bom gemaakt kan worden. Het virus is echter nog niet zó klein. Maar alleen op eigen kracht dat zien wat onzichtbaar is, is de (mensen)kennis die je immuun maakt. Instinctief weten al veel mensen dat die verder zijn geëvolueerd, en die al langer worden vervolgd.

 4. Hoe kan dit vroeg men zich bij navraag af in Nederland, waar ook al alles draait om gelijkheid, dat in België de regels soepeler zijn. Ik zei corona is louter een kwestie van meningen. Als ze gaan standaardiseren, gaat het altijd richting de grootste repressie, en als je vergelijkt zal het niet soepeler worden maar repressiever.

  • Dit soort gelijkheid is begonnen met racisme.
   De meest sociale landen worden de meest repressieve, want actie = reactie. Dat hadden ze kunnen bedenken toen ze eraan begonnen. De Hollanders werden weer de Chinezen van het Westen. Commercialisering. Want het draait erom gelijk te hebben, en ik hoor krijgen de bejaarden de schuld van het woningtekort en moeten ze uitgeroeid worden als ze geen strakke spijkerbroek dragen, om ruimte te maken voor asielzoekers, want we moeten op internationaal niveau meetellen.

   • Ze hadden naar de statistieken kunnen kijken, en ook voorzichtiger kunnen zijn om discriminatie te vermijden, het bestaat in alle culturen maar werd vanwege de blonden snugger opgeëist uit dezelfde norm die van hen een platte minderheid maakte met even platte tekst.

Een reactie achterlaten