di 6 december 2022

Antwerpen verandert naam tijdelijk in ‘Hier is niemand, ga naar Gent’

STAD – De overrompeling van Antwerpen door Nederlandse dagjestoeristen leek vandaag een ware climax te bereiken, met grote verkeersproblemen over en rond het hele stadscentrum. Na aanhoudende klachten van bewoners en pendelaars toon het bestuur zich bereid concrete maatregelen te nemen. De voornaamste is een voorgestelde naamsverandering. Zo heet Antwerpen, ten minste tot het einde van de lockdown in Nederland, voortaan simpelweg ‘Hier is niemand, ga naar Gent’.

“Het is met tegenzin dat ik dit doe”, zucht een verveelde burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Maar ook ik heb de beelden vandaag gezien en zo kan het inderdaad niet verder. Uiteraard willen we onze plaatselijke middenstand niets ontzeggen, maar toch lijkt het even tijd om Antwerpen een tikkeltje minder aantrekkelijk te maken. Bij dezen dus.”

Tevens zal provinciegouverneur Cathy Berx de snelweg vanuit Nederland bezetten met borden die noorderburen nog meer dienen te ontmoedigen massaal naar de koekenstad af te zakken. Boodschappen als “opzouten”, “veel te duur” en “ze spreken hier Frans” zouden daarop moeten staan.

Geen zin om Nederlanders de weg naar het station te wijzen? Doe dan alsof je het nieuwe boek van onze redacteur aan het lezen bent. Bestel ‘Kust mijn gluten’ vandaag nog!

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: