vr 23 februari 2024

James Webb-telescoop gaat universum scannen op betaalbaar vastgoed

WETENSCHAP – Het is een historische kerstdag voor sterrenkundigen. De lancering van de James Webb-telescoop moet de mensheid een betere kijk geven op onze kosmische omgeving, tot ver buiten het eigen zonnestelsel. Zo wil de hoogtechnologische sterrenkijker de geboorte van het heelal onderzoeken. En belangrijker voor de aardse investeerder: op zoek gaan naar de laatste restanten van betaalbaar vastgoed in het universum.

“De telescoop reist eerst ruim anderhalf miljoen kilometer alvorens effectief te beginnen observeren”, vertelt professor Dorothea Verduystert van het Instituut voor Fysisch Onbereikbare Zaken. “Want laat ons eerlijk zijn: wie binnen die straal nog iets deftigs wil kopen, is er toch aan voor de moeite. Vanop die afstand kan je al op zoek gaan naar exoplaneten met eventueel een atmosfeer, gematigd klimaat en – niet onbelangrijk – een leefbare pendeltijd van een lichtjaar of vijf minimum.”

Verder zal James Webb uitkijken naar beschavingen met stipt openbaar vervoer, minimale politieke aansprakelijkheid en plaats voor enkele nieuwe padelclubs van Niels Destadsbader.

Geen geld om een huis of appartement te kopen? Niet erg. Voor ettelijke honderden duizenden euro’s minder heb je al het nieuwe boek ‘Kust mijn gluten’ van onze hoofdredacteur. Je kan er zelfs een kussensloop omheen trekken om straks comfortabel op straat te slapen als alleen Marc Coucke de energiefactuur nog kan betalen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: