do 1 juni 2023

Kerncentrales toch langer open op voorwaarde dat ze glühwein verkopen en non-stop kutmuziek draaien

BINNENPARKING – Net wanneer de federale regering leek te beslissen onherroepelijk de kaart van de kernuitstap te trekken, lijkt er dan toch een mogelijkheid op tafel te liggen om ze langer open te houden. Zowel Doel als Tihange zullen mogen blijven draaien op voorwaarde dat ze glühwein verkopen aan passanten en continu commerciële kerstmuziek draaien, bevestigt premier Alexander De Croo (Open VLD).

“We moeten kijken naar waar de prioriteiten liggen voor onze samenleving”, legt de eerste minister uit, geflankeerd door minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “De gevaren van kernenergie zijn zeer reëel en vragen om gepaste maatregelen, maar het kan niet de bedoeling zijn om mensen een lekker warm wijntje of suikerwafel te ontzeggen als ze toevallig in de schaduw van een verouderde reactor willen komen socializen. Dat zou disproportioneel zijn.”

Wel benadrukt de regering dat muzikanten en straatperformers ver uit de buur moeten blijven. “Blootstelling aan radioactiviteit is een persoonlijk risico, maar blootstelling aan cultuur valt nu gewoon even niet te verantwoorden.”

Door de klimaatopwarming nog steeds last van muggen in huis? Haal dan nu Kust mijn gluten, het boek van onze hoofdredacteur en sla ze er genadeloos mee dood. Ga langs bij je plaatselijke boekhandel of bestel rechtstreeks via de uitgever. Zo hebben die mensen ook nog eens iets te doen x

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Indien de kerncentrale-industrie gedwongen zou worden te betalen voor de verzekering tegen ongevallen en voor de veilige verwijdering van haar afval, dan zouden we geen kerncentrales hebben.

  2. Zodra ze in gevaar zijn, beginnen ze de ander te controleren voor zekerheid en troost. Dit is de nare stijlloze realiteit.

    Hetzelfde geldt voor democratie, zodra ze fouten maken of falen, beginnen ze je gelijk te stellen aan zichzelf.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: