do 18 april 2024

Voetbalbond belooft harder te strijden tegen racisme: “Meer hashtags durven gebruiken”

SPORT – Na de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht blijkt de strijd tegen racisme in de voetbalstadions nog een pijnlijke realiteit. De wansmakelijke haat die onder andere RSCA-manager Vincent Kompany over zich heen kreeg laten ook de Belgische voetbalbond niet onbewogen. Ze beloven dan ook schoon schip te maken van dat soort toestanden: “We hebben dit jarenlang onderschat en veel te weinig holle slogans durven gebruiken. Dat verandert nu.”

Ook de boodschap van Rode Duivel Romelu Lukaku is aangekomen, bevestigt de bond. “We horen je, Romelu. Dit kan inderdaad niet meer. We beseffen dat we veel te braaf en zuinig zijn geweest in onze veroordeling van xenofobie. Verwacht je maar aan een pak meer inclusieve hashtags en fotoshoots. De helft van de bestuursleden wil zelfs in blackface komen werken om de diversiteitsquota op te krikken. Hadden we eerder moeten doen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. We gaan naar een zeker punt toe vanwaar de toekomst onzeker is.
    Intussen zijn de meest extreme criminelen de oppervlakkige middenstanderstypen die leuk blijven doen en enkel vrienden op het vlak hebben van hun berekening met elkaar, die staan te swingen en zelfs de hippie zijn gaan uithangen.
    Iemand die me al jaren steeds zijn samenzweringstheorieën voorhoudt die zo tegen beter weten inmiddels realiteit werden, was er nu ineens tegen toen ik de reële kant liet zien, enkel omdat ik het zeg; zo ziet competitie eruit. Maar het draait om de meisjes.

Een reactie achterlaten