do 18 april 2024

Annelies Verlinden wil fiscale fraudeurs vanaf nu gewoon negeren: “Die worden dat vanzelf wel beu”

POLITIEK – Vanaf volgend jaar zal de federale politie een nieuwe lijst met topprioriteiten toegewezen krijgen. In het Nationaal Veiligheidsplan 2022-2025 wordt, op aangeven van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), vooral gekeken naar drugs, verkeer en misbruik van uitkeringen. Opvallend: grootschalige fiscale fraude valt uit de boot. Toch heeft de minister daar zelf een verklaring voor: “Belastingontduikers moet je negeren. Die worden dat vanzelf wel beu.”

“Vertrouw mij”, verzekert de Schotense politica en advocate in een toelichtende tweet. “Ik ken dat soort volk. Fiscale fraudeurs zijn de kwaadste niet. Het zijn geen vuile junkies of profiteurs van het OCMW die onze welvaart kapotmaken uit puur eigenbelang. Die mensen zoeken gewoon een onschuldige uitlaatklep.”

“Af en toe een paar miljoen verkassen naar een obscure offshore constructie hoort daar nu eenmaal bij”, voegt de christendemocrate nog toe. “Als we lang genoeg de andere kant opkijken, zullen ze wel ophouden. En ondertussen kan de politie zich focussen op wat écht telt, zoals een paar jongeren die te veel lawaai maken tijdens het skaten of een jointje durven roken aan de schoolpoort. De ordediensten kennen ondertussen dan ook mijn persoonlijke aanbeveling: een forse matrak erop of dat asociaal gedrag stopt niet.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. De grootste ontduikers zitten in het parlement , die maken zodanige wetten dat ze toch niks moeten betalen . Dan gaan ze zichzelf toch niet laten vervolgen ?

  2. Je kan ook brood kopen op de markt als je een leuke man wil ontmoeten. Er staat een AARDIGE man die altijd lacht en leuke grapjes maakt met de vrouwen die er met hun boodschappentas, vooruitstekende tanden en hun haar net gewassen of geverfd hun beste bontkleding aan hebben. Ze zijn zo ingenomen met zichzelf dat ze hun concurrentes niet zien. De kerels staan erbij met hun schele afgunstige kop mij in de gaten te houden als ze zo lang moeten wachten.

Een reactie achterlaten