za 3 december 2022

Nieuwe anekdotische De Wever-variant opgedoken in ‘De Afspraak’

POLITIEK – Na een uitzending van duidingsprogramma ‘De Afspraak’ op VRT wijzen experten op een nieuwe variant binnen de Vlaamse politiek: de anekdotische politicus. De verschijning en uiteenzetting van N-VA-voorzitter Bart De Wever is volgens hen voldoende bewijs dat er van een verder geëvolueerde, doch grotendeels historisch insignificante versie van de eerdere De Wever kan gesproken worden. “Niet totaal ongevaarlijk, maar duidelijk overschat.”

“Natuurlijk herkennen we qua voorkomen, partijaffiliatie en politiek kompas dezelfde politicus als vroeger,” vertelt huispoliticoloog Joppe Horendraeghers. “Maar wie het interview van vrijdag van een beetje dichterbij analyseert ziet qua maatschappelijke relevantie en overtuigingskracht toch een fel vermagerde realiteit. Vergelijk dat met vroegere politici als een Churchill, Reagan of Thatcher en dan valt deze variant qua impact en langetermijnvisie best wel een pak tegen. De media maken er zoals gewoon weer iemand veel groter van dan hij werkelijk is.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: