do 23 mei 2024

Club Brugge waarschuwt regering na pijnlijke nederlaag: “Zonder verregaande fiscale voordelen was het 0-6 geweest”

SPORT – Club Brugge mag zijn Europese droom weer een seizoen opbergen na een 0-5 pandoering op eigen veld. Het Duitse Red Bull Leipzig bleek een partij te sterk. Dat kan volgens het bestuur van de club maar één ding betekenen: “Zonder verregaande fiscale voordelen was het zeker 0-6 geweest.”

Voorzitter Bart Verhaeghe richt zich dan ook begrijpelijk tot federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V), die zelf nochtans van zin is om het uiterst gunstige regime die profclubs in ons land genieten aan te pakken. “Ik hoop dat de minister gisteren gekeken heeft hoe zowat de best betaalde atleten in ons land, die trouwens amper sociale bijdragen betalen, hopeloos ten onder gingen tegen een haalbare tegenstander. Dan weet je dat er iets niet klopt.”

“Het wordt dan ook tijd dat we hier allemaal een harde les uit trekken,” concludeert Verhaeghe. “Namelijk dat we zonder die honderden miljoenen aan steun er minstens zes of zeven hadden tegen gekregen. Die laatste twee cijfers liggen duidelijk te hoog. Als je denkt aan al die overwerkte fans met een bescheiden inkomen die ons dan bezig zien, valt dat toch echt niet meer te verantwoorden.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten