wo 12 juni 2024

Advocaat Bart De Pauw niet te spreken over tijdsgeest waarin acties plots gevolgen hebben

CULTUUR – Michaël Verhaeghe, advocaat van televisiemaker Bart De Pauw is absoluut niet te spreken over het vonnis dat de bekende Vlaming vandaag te horen kreeg. Eerder vandaag verklaarde de correctionele rechtbank De Pauw schuldig aan belaging en cyberstalking van meerdere vrouwen. “Totaal van de pot gerukt”, verklaart Verhaeghe. “Bart betaalt hier duidelijk de prijs van een onherkenbare, geradicaliseerde cultuur waarin acties plots gevolgen zouden hebben. Absurd. Straks gaan ze nog verwachten dat hij hier iets uit leert.”

“Dit is toch niet redelijk meer?” trekt de jurist fel van leer. “Hoe kon mijn cliënt nu in godsnaam weten dat wat hij toen deed vandaag plots verregaande juridische consequenties zou hebben? Je doet dat soort dingen toch alleen maar als je er logischerwijze van uitgaat dat je daar mee wegkomt, zoals daarvoor letterlijk altijd al het geval was geweest? Maar blijkbaar zitten we hier met een wel zeer activistisch gerecht dat ineens allerlei trendy noties als causaliteit en persoonlijke aansprakelijkheid begint toe te passen. Dan win je zo’n zaak natuurlijk nooit.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

 1. Inschattingen van het belgisch gerecht ( la justice des rois nègres ) : ietwat grove , smakeloze SMS en versturen : 6 maand boorwaardelijk . Met een spandoek in Mechelen op de markt staan : 6 maand effectief . Groepsverkrachting als het slachtoffer blank is en de daders je weet wel ) : een opstel schrijven .

 2. Privacy

  Mensen zien zich als ‘fysiek’ en denken dat ze enkel aansprakelijk zijn voor wat ze zeggen.
  Maar 80 procent van de tijd leven ze op astraal gebied en gebruiken ze hun verstand niet.
  Ze sucken op astrale sferen (het emotionele gebied), waar je bestaat in je slaap en na je dood, maar bij de meesten ook overdag. Egoïsme, privatisering en liberalisering draaien hierom. Dat zie je aan het niveau van dienstverlening, dat ze dood zijn.
  Daarom zijn ze zo geobsedeerd met privacy die voor mij niet bestaat want ik weet het allemaal.

 3. Het individuele seksleven speelt een belangrijke rol in het handhaven van de wet. Iedere cultuur heeft er andere begrippen voor, we zeggen ook dan ook wel met iemand te (willen) slapen.

Een reactie achterlaten