zo 23 juni 2024

VRT verontschuldigt zich voor nipt vermeden ramp tijdens ‘De Afspraak’: “We hadden bijna een expert uitgenodigd”

MEDIA/WETENSCHAP – Een woordvoerder van VRT verontschuldigde zich vandaag namens de redactie van duidingsprogramma ‘De Afspraak’, waarin gisterenavond gepraat werd over de betoging tegen het coronabeleid eerder deze week. Gasten waren Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert, kerkjurist Rik Torfs en de 21-jarige organisator van de demonstratie, Sarah Melis. “Uiteindelijk is alles goed afgelopen”, haalt men bij de zender opgelucht adem. “Maar het had geen haar gescheeld of we hadden een feitelijke expert aan tafel gevraagd.”

“Het werd even spannend toen we de gastenlijst binnenkregen”, klonk het verder. “We kunnen geen namen noemen, maar er had bijna een gediplomeerde en relevante wetenschappelijk deskundige in de studio deelgenomen aan het gesprek. En dat terwijl het toch duidelijk de taak van de hedendaagse journalistiek is geworden om een totaal willekeurig platform toe te wijzen aan wie ook maar een mening over wat dan ook heeft. Daar zet je met alle respect toch geen cijferfascist of feitenneuker tussen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten