do 18 april 2024

Bart De Wever niet mals voor PVDA: “Typisch extreemlinks om zo lang dezelfde partijvoorzitter te hebben”

POLITIEK – Het vertrek van Peter Mertens als PVDA-voorzitter komt voor velen als een grote verrassing, zowel binnen als buiten de partij. Mertens leidde zijn partij nochtans naar een aanzienlijke groei in stemmen en bekendheid, sinds zijn aantreden in 2008. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert alvast opgelucht. “Typisch die extreemlinkse stalinisten om veel te lang naar dezelfde voorzitter te blijven luisteren.”

“Ik vond het toch al hoog tijd dat die man eens opstapte”, wist de Antwerpse burgemeester en stadsgenoot van Mertens te vertellen. “Het is weinig democratisch om meer dan een decennium lang je persoonlijke stempel te willen drukken op wat zogezegd een volksbeweging moet zijn. Zo zie je maar hoe links het puur van personencultussen moet hebben en er zonder die ene grote naam amper iets overblijft. Niet dat het me verbaast, want ik zeg dat al gedurende de volle 17 jaar dat ik hier bij N-VA zonder tegenwind de plak zwaai.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. De filosofie van ‘het zal mijn tijd wel duren, na mij de zondvloed, ik maak het niet meer mee’ enz. heeft al postgevat vanaf de basisschool, ze hebben het allang opgegeven. Waarom dan die plotse zorgen juist bij de bejaarden over corona?

Een reactie achterlaten