zo 1 oktober 2023

Ben Weyts bereid om harder te liegen over aantrekkelijkheid onderwijs

POLITIEK – Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) komt met een aantal noodmaatregelen op de proppen om een carrière binnen het onderwijs interessanter te maken. Het tekort aan lesgevend personeel wordt in Vlaanderen dan ook steeds nijpender. Naast totaal geen beter loon en een steeds groeiende werkdruk belooft de minister vooral om een pak beter te liegen over de aantrekkelijkheid van het beroep.

“Ik ga mij hier persoonlijk op toeleggen”, verkondigde Weyts eerder vandaag in het Vlaams Parlement. “En extra middelen uittrekken om waar nodig het imago van het lerarenberoep duizend keer leuker en stressvrijer af te schilderen dan het in werkelijkheid is. Het is tijd om zij-instromers de anciënniteit te garanderen die we hun niet kunnen geven en starters de jobzekerheid te beloven waar ze uiteindelijk toch naar kunnen fluiten. Alleen zo komen we er, tenminste toch tot aan het einde van mijn legislatuur.”

De Vlaamse overheid start volgende week nog een nieuwe campagne ‘Vlaamse leerkracht’, die voornamelijk uit filmpjes en radiospots zal bestaan waarin leerkrachten voor werkbare groepjes leerlingen zonder leerstoornissen of gedragsproblemen staan, het papierwerk zichzelf doet en niemand ooit nog commentaar heeft op hoeveel vakantie ze wel niet hebben.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

9 REACTIES

    • Pas was die meeuw er weer die afkwam op een paar kruimels. Het is altijd dezelfde, die ik al ken. Hij kwam van grote afstand aan vliegen. Als ik wegga en ik laat wat achter is hij niet geïnteresseerd. Ze zijn dus sociaal. Maar die dieren willen niet gepakt worden (zoals kinderen dat altijd willen doen bedacht ik me). Als je dat accepteert zijn ze je vrienden.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: