ma 27 mei 2024

Klimaatjongeren nemen voorbeeld aan Bart De Wever: “Heeft ons leren spijbelen”

POLITIEK – De klimaatmars in Brussel van eergisteren moet de beweging nieuw leven inblazen. Vooral onder jonge activisten lijkt het enthousiasme om op straat te komen voor een agressiever beleid terug te keren. Ook zouden er nieuwe spijbelacties bij scholieren aankomen. Daar halen vele jongeren de mosterd bij niemand minder dan Bart De Wever (N-VA). “Je kan over hem zeggen wat je wil, maar in het Vlaams Parlement is het een next level spijbelaar.”

“Natuurlijk heeft iedereen keiveel respect voor wat Anuna voor de protestmarsen doet”, vertelt Kylian (17), student Wetenschappen-Wiskunde. “Maar de échte De Wever die ons toont het moet zit in het stadhuis van Antwerpen. Hij zit bijna nooit in het parlement, trekt zich dat geen reet aan en krijgt dan ook zelden naar zijn kloten. Dat is de attitude die we nodig hebben om onze wil door te drukken.”

Ook Channing-Jaylah (16), studente kunstonderwijs, kijkt sinds jaar en dag op naar de N-VA-voorzitter. “Ik heb een poster van hem boven mijn bed hangen. Telkens wanneer er een grote spijbelactie aankomt en ik begin te twijfelen of ik daar wel mee wegkom en of het fair is naar mijn leerkrachten toe, kijk ik naar hem. Zijn hautaine, onverschillige blik vertelt me dat ik alles kan bereiken wat ik wil, zolang ik maar geen zak inzit met wat de gevolgen voor een ander zijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

13 REACTIES

 1. In de tussentijd hangt financiële hulp aan Afghanistan naar het voorbeeld van de westerse moraal over opvoeding ervan af of de meisjes wel naar de middelbare school mógen, om niet zoals hier geboycot te worden.

 2. De kennis van alternatieve energiebronnen is in handen van de meesters en wordt gegeven nadat de mens hen herkent, en een beetje meer moeite doet. Maar het lijkt bij volwassen mensen, die er hun hele leven met een spotlachje gebruik van hebben gemaakt, al alsof de acceptatie op zich genoeg eer is.
  Dat is de arrogantie. Je moet zelf wel iets proberen te doen, al is het zo weinig. Verschillende kansen zijn al verkeken, zodat het lot van de mens voorgoed is gewijzigd. Daarnaast schamen mensen zich een beetje ervoor uit te komen.
  Of ze zijn in een puberale fase van verzet tegen autoriteit. Echter vrije energie begint bij de mens zelf. Het prototype van de mens, een kans, is de ‘Meester’.
  Autoriteit is authenticiteit. Intuïtie is directe kennis, alle andere kennis is indirect, bijvoorbeeld via school. De school schept enkel de voorwaarden die soms wat te ver worden uitgebouwd.

  • Feminisme volgt hierin. De standaard is nu sentiment en ineens maakt iedereen zich enorm zorgen om de kinderen waar onder dezelfde westerse economische druk geeneens tijd voor was ze te nemen.
   Dezelfde hypocrisie schrijft andere landen hier de moraal voor.
   Erkenning = herkennen = opnieuw kennen, en dat betrekt hierin nu de schuld van landen die dit van nature tegenwerken.
   Wetenschap is hoofdzakelijk imitatie.

   • Er bestaat een beeld van seks, over ‘maagdelijkheid’ als een romantische stroming uit de middeleeuwen en dat met de hieraan verbonden moraal de mensheid uitsterft. Een grote dreiging zou dit zijn, ik merk er weinig van. Dit beeld dat ongebreidelde seks zonder onderscheid of discriminatie moet legitimeren wordt gebracht als de visie van de zogenaamde meesters van wijsheid terwijl het ontstond van een kunstenaar onder curatele van zijn vrouw.
    De meesters zouden mensen zijn die vrouw en man in balans gebracht hebben middels de inwijding van het kruis. Er valt veel te compenseren. Immers reïncarnatie zelf is een voortspruitsel van de onevenwichtigheid tussen de seksen. Maar, uit deze feministische kring die de seksuele revolutie voortzet in de ongebreidelde immigratie en rassenmenging met de hoertjes uit Azië enzovoort, die onze vervangbaarheid accentueert is iedere vorm van predestinatie en evolutie verdwenen. Ras is een uitspruitsel van seks, en vooral populair in de melting pot die ons wordt opgedrongen vanuit de VS. Het staat al in de Bijbel, de Grote Hoer, het principe waarop alle exploitatie is gebaseerd, de commercialisering die vanuit dezelfde kring juist bestreden wordt. De aarde is het vrouwelijke principe, de geestelijke wereld het mannelijke. Daarom wordt God wel mannelijk genoemd.

   • Zo scheppen vrouwen hopeloos op over hun minnaars, hun ex die ze al hadden om in de smaak te komen. Dit is een trendverandering die niet bij me aanslaat en hen eenzaam en kinderloos achterlaat of hen tot vijand maakt (niet omdat ik dat wil of zo wil zien zoals het feminisme het wil maar omdat ze zo zijn). Uiteindelijk willen ze natuurlijk allemaal mij als ze uitgekeken zijn op mijn buurman. Maar ik heb geen geld. De rest is wraak.

 3. Ook de financiële hulp aan allerlei landen verdwijnt wederom in het onderwijs, de machthebbers en hun ruimere familie kunnen ermee studeren in de VS.
  En ze gaan vaak niet terug naar hun land, omdat ze in het Westen meer verdienen.
  Vacuüm.

  De kennis die ik deel is daarom informeel.
  Je hoeft je niets te herinneren. Want kennis is vrij.

 4. Greta Thunberg zegt dat vernieuwing uit de democratie moet komen omdat alleen daar genoeg publieke druk kan ontstaan.

  Ik voorzie dat Greta Thunberg a champion of democracy wordt.

  Person of the Year van Time (net zoiets als Times Square, want er zijn geen pleinen in de VS. En er is ook geen tijd meer).
  Dan zijn we ervan af.

 5. Net zoals de immigratie uit Afrika de afstammelingen van de slaven in Amerika onzichtbaar moet maken en ze allemaal de status van immigrant te geven en ze zo te bevrijden van hun stigma, zo hangt nu de hele westerse wereld aan elkaar van een hoerig opportunisme, en zo worden alle bomen gereduceerd tot ‘hout’.

Een reactie achterlaten