di 23 april 2024

Conner Rousseau wil opwarming aarde beperken door wekelijks met klimaat te chillen

POLITIEK – Als het van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau afhangt, mag er wat meer schwung in de strijd tegen de klimaatverandering. Dat wist de 28-jarige politicus aan De Morgen te vertellen, naast het feit dat hij daar graag een aparte ministerraad over zou zien. Intussen komt hij alvast met een eigen initiatief op de proppen. Zo plant de mediagenieke Rousseau de opwarming van de aarde tot anderhalve graad Celsius te beperken door persoonlijk “op wekelijkse basis met het klimaat te chillen.”

Check dit, bitches“, staat op de Instagram-pagina van de socialist te lezen. “Niemand keeps it cool like KingConnaaaaah. Y’all know that. Vanaf nu ga ik wekelijks al mijn meetings en fotoshoots totally outdoors moven, zodat ik wat van mijn natural chill op da climate overbreng, you feel me? Ik ken mijn plicht, fam. It’s time to give back. Selfie met de planeet!”

Morgen laat Rousseau alvast het dak van het partijbureau op de Brusselse Keizerslaan halen, naar eigen zeggen om de connectie tussen de politiek en de natuur te versterken. “Dat zal hier rapper afkoelen dan Groen in de peilingen, y’all.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

 1. Het vriendinnetje, in een rolstoel, van Diego (de zwerver) sprak ik nog even, ze werd ervan beschuldigd hem via zijn bankpas te hebben bestolen. Ze draaide de aantijging nu laconiek om. Maar veel waarde hechten ze er verder niet zo aan lijkt het.
  Een vriend van hem die stratenmaker was zag ik ook pas in een invalidenwagentje arriveren. Ik had hem eens ontmoet in een café waar hij me buiten op zou wachten met een stel kerels, maar de barkeeper lichtte me in dat het al zondag was en dat hij dan op tijd thuis moet zijn. Ik zag het voordeel van zijn geloof en ik kon na middernacht veilig naar huis. Toch zag ik er de humor toen niet van. Nu was Diego bij hem op bezoek geweest, hij had iemand gevonden die zijn oldtimer Mercedes voor 4000 euro van hem zou kopen om zijn boetes af te betalen, die steeds verder oplopen.
  De stratenmaker wil trouwens bepalen wie er op straat mag lopen of niet. (Ik hoorde kennelijk bij de tweede groep.)
  Lia lijkt op het engelachtige vrouwtje, links vooraan in de Nachtwacht van Rembrandt, wier identiteit niemand heeft kunnen bewijzen, een volks karakter van de straat geplukt dat de hoofdrol kreeg in het schilderij, ten koste van de soldaten die ervoor hadden betaald naarmate ze dichter bij het centrum staan. En doordat er aan de rechter zijkant een heel stuk van het schilderij afgehaald werd kwamen ze nog centraler te staan, tegen de wens van de kunstenaar.
  Lia had Diego voor het laatst gezien toen hij eerst in zijn onderbroek en daarna geheel naakt achter een knappe vrouw in een rok aan bleef gaan, met achter hem aan weer 3 politiemannen. (Hij had zijn piemel aan haar laten zien.)
  Zijn beste vriend die soms een beetje op hem past was er gelijk vandoor gegaan.
  Ik had al eerder rekening gehouden met de artistieke smaak van Diego die eerder 150 euro in de koffer van een musicienne stopte, toen hij achteraf de betekenis gaf van haar ‘sexofoon’.

 2. Het is leuk met mensen een praatje te hebben, maar iedereen is gericht op prestige of schande, en ze gedragen zich altijd alsof ze al wereldwijd bekend; ze zijn voorzichtig met wat ze zeggen omdat de media helemaal in die persoonlijkheidscultus vast zit en gewend is aan een laag niveau. Van het ene op het andere moment kun je een bedrieger zijn. Zo zijn we opgevoed, om ‘onze vinger erachter te krijgen’. Objectiviteit zie ik als neutraal zijn in die twee tegenpolen van het dualisme. De tegenstelling tussen warm en koud.

Een reactie achterlaten