SPORT – De eerste speeldag van de UEFA Champions League zorgde al meteen voor een puike prestatie van Club Brugge, dat het sterrenteam van Paris Saint-Germain tegen alle verwachtingen in op een gelijkspel wist te houden. Toch relativeren de Parijzenaren, met onder andere Messi en Neymar in de basis, de blamage en verzekert de miljardenclub haar research te hebben gedaan: “We hebben altijd veel respect gehad voor Club Brussel uit Cercle.”

Hoewel het elftal van Mauricio Pochettino vrij snel op voorsprong kwam, liet de thuisploeg de moed niet zakken, sloeg Blauw-Zwart verdiend terug en sleepte het een kostbaar punt uit de brand in wat nu al de ‘Groep des Doods’ wordt genoemd. “Natuurlijk is dat een teleurstelling”, vindt ook de bezoekende manager. “We hebben nochtans elke speler goed bestudeerd, van Siebe Mignonnette tot Charlie De Keutelaere. En zelfs doelpuntenmaker Hanz van Laken namen we heel serieus als dreiging in de zestien.”

Toch gelooft PSG dat de terugmatch er heel anders zal uitzien. “We hebben ons lesje wel geleerd hier in het Jan Brexitstadion. Wanneer Blauw Anderlecht naar Parijs komt, zullen we ze nog beter onder de loep nemen dan we nu al deden. Coach Clemenceau weze gewaarschuwd.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

3 REACTIES

  1. Ik vraag me weleens af of Paris Saint-Germain verwijst naar de graaf van Saint-Germain, bekend aan het Franse hof van kort voor de Franse Revolutie, die beweerde duizenden jaren oud te zijn.
    Hij zou de steen der wijzen hebben gevonden (waarmee je metaal in goud kan veranderen). Ik wist alleen niet dat hij kon voetballen.

Leave a Reply