zo 23 juni 2024

Waaghals geeft BASE jumping op en fietst nu dagelijks door Antwerpen: “Puur voor de kick”

STAD – We kennen allemaal wel van die roekeloze durfallen die nergens voor terugdeinzen en plezier halen uit het opzoeken van acuut gevaar. Toby (34) is zo’n onbevreesde stuntman. Jarenlang leefde hij zich uit aan extreem gevaarlijke sporten en andere bezigheden. Daarop is hij stilaan uitgekeken en vanaf vandaag waagt Toby zich als fietser aan het dagelijkse verkeer in Antwerpen. “Spanning gegarandeerd”, glundert hij nu al.

“Ik kreeg het plots dat ik allemaal wel gezien en beleefd had”, vertelt Toby, terwijl hij een tikkeltje nerveus met zijn nieuwe fiets aan het kruispunt Singel-Grote Steenweg staat te wachten op een geschikt moment zich in het gevaar te storten. “BASE jumping, rotsklimmen, worstelen met alligators, slangenwerpen. You name it. Het werd steeds moeilijker nog een waardige kick te vinden.”

“Maar toen vertelde een vriend die hier woont wat voor zotte toeren hij als zwakke weggebruiker bijna dagelijks meemaakt. Dat moest ik met mijn ogen zien en – godverdommehe wasn’t lying. Ik sta hier nog maar vijf minuten en die shit is cray cray. Respect. Ik heb nog nooit echt een doodsangst gevoeld en riskeer normaal graag een paar ledematen, maar hier ga ik toch effe braaf een helmpje opzetten en een schietgebedje plegen voor ik oversteek. Als ik het overleef, probeer ik morgen de Lange Leemstraat. Wish me luck.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten