ma 27 mei 2024

Antwerps stadhuis jarenlang belangenconflictvrij tot bestuur er weer in trok

STAD – De Antwerpse oppositiepartijen zijn niet mals voor het stadsbestuur. Men klaagt dat hoewel het befaamde stadhuis jarenlang “belangenconflictvrij” was gebleven – het werd al die tijd gerestaureerd – dat duidelijk niet meer het geval is, nu het bestuur er weer zijn intrek neemt. “Al dat werk voor niets”, klinkt het. Groen eist het ontslag van het voltallige schepencollege.

“Het is schrijnend hoe een enkele beslissing, namelijk die om terug in het historische gebouw te zetelen, meteen dat aura van integriteit om zeep helpt”, vinden de groenen, gesteund door Vlaams Belang en PVDA. “Het zal niet lang duren voor het er weer naar de PFOS en vastgoedcorruptie zal stinken. Echt zonde.”

Het bestuur zelf trekt zoals te verwachten in de tegenaanval. “We hadden onze redenen, maar ziet de oppositie natuurlijk niet. Een belangenconflictvrij stadhuis klinkt fijn, maar de wachttijden zijn er nu eenmaal langer”, garandeert schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Zeker als je dringend een bouwvergunning zoekt en toevallig ziek veel geld hebt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Klassieke gebouwen zijn vooral interessant voor het toerisme.
    Vaak worden er winkels van gemaakt.
    Toen er in Berlijn met een busje een terreuraanslag werd gepleegd op het publiek, was de reactie om gewoon door te winkelen.
    Door winkelen, door winkelen, daar draait het om.

Een reactie achterlaten