do 23 mei 2024

Politicus die uit regering stapte omwille van niet-bindend migratiepact komt uitleggen hoe je leiderschap toont in moeilijke tijden

POLITIEK – Wij straks afstemt op ‘Terzake’ zal kunnen meegenieten van de expertise en knowhow van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Verwacht wordt dat Francken zijn kritische houding tegenover huidig mandataris Sammy Mahdi (CD&V) zal verscherpen en uitgebreid zal uitleggen hoe je leiderschap en standvastigheid toont in tijden van crisis. Francken en zijn partij verlieten de regering-Michel naar aanleiding van het VN-migratiepact dat totaal geen juridisch bindende gevolgen voor ons land zou hebben gehad.

“De tijd voor dramaqueens en partijpolitiek is voorbij”, kondigde de burgemeester van Lubbeek eerder vandaag aan op zijn Twitter-account. “Maar dat beseffen ze bij Vivaldi niet. Wel, ik denk dat wel allemaal zien dat niemand beter geplaatst zou zijn dan ik om een internationale crisis als de deze in alle ernst, moed en bescheidenheid aan te pakken. Tenzij er natuurlijk een of ander vodje papier moet getekend worden dat toevallig te woke of progressief klinkt voor onze kiezers.”

Vrijdag komt partijgenoot en oud-minister van Financiën Johan Van Overtveldt in ‘De Afspraak’ uitleggen hoe hij vandaag de begroting zou balanceren. “Expertise heb je of heb je niet,” laat die alvast weten aan de VRT-persdienst.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten