wo 12 juni 2024

Pedofiel zoekt vrijwillig hulp nadat Delphine Lecompte hem verdedigt: “Genoeg is genoeg”

BINNENPARKING – Pedofilie en kindermisbruik blijven bij de gevoeligste onderwerpen en zowel collectieve als individuele trauma’s die onze complexe en gepolariseerde maatschappij kent. Die wonde werd onlangs weer opengetrokken nadat een Vlaamse acteur op de hoofdzonde der zonden werd betrapt. Spraakmakende dichteres Delphine Lecompte sprong in een stukje in Humo voor de man in de bres, waarna een anonieme pedofiel aan onze reporter aangaf dat het duidelijk tijd was voor professionele hulp. “Als Delphine je tegenwoordig al verdedigt, ga je best gewoon in therapie.”

“Natuurlijk weet ik al langer dat het niet moreel verdedigbaar is om aan dergelijke drangen toe te geven”, vertelt de man. “Dat is een non-discussie. Maar ergens blijf je toch makkelijk in ontkenning, of probeer je je gedachten en gevoelens te rationaliseren. Dat lukte aardig tot ik die bewuste opinie las. Je kan over het mens zeggen wat je wil, maar dit was exact de trigger die ik nodig had om te beseffen hoe ernstig ziek en potentieel gevaarlijk ik ben en hoe dringend elke mogelijke psychologische bijstand is. Morgen laat ik me opnemen. Goed weten.”

Geschokt of gedegouteerd? Mooi. Houden zo. Ook in een vrije dialoogcultuur mag je epische trutzakken als Delphine er gerust op wijzen dat ze voor zichzelf spreekt en dat basisfatsoen niet gelijk staat aan puriteinse preutsheid. Maak uzelf steeds zichtbaar en bereikbaar voor slachtoffers van misbruik en laat ons samen onthouden dat alle (seksuele) vrijheid eindigt waar ze nog maar in de buurt komt bij de fysieke en emotionele integriteit van een ander. We zien u graag x

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

17 REACTIES

  1. Veel seks ontstaat in een of andere afhankelijkheid.
    Alles op het vlak van seks draait om grappen maken.
    En als een tachtigjarige mij wil neuken, is dat ook pedofilie?
    En als de parasieten me ‘s nachts wakker maken omdat ze me neuken in de astrale wereld, is dat geen verkrachting?

  2. Ik sprak ban de week Ilene nog die ooit over land naar India was geweest en op de terugweg door Afghanistan de Russen met hun tanks zag binnenkomen, en in Iran langs de loopgraven reed met overal milities terwijl de Sjah het land ontvluchtte. Ze moeten het gevoeld hebben dat zij er was. Ze nodigde me uit haar memoires schrijven, een gebed zonder einde.

  3. Er zijn mensen met een wisselvallige jeugd die heel goed terecht komen. Misschien komt dat doordat als je van kindsbeen opgeleid bent als hoer je makkelijker aansluit op de maatschappij. Anderen hebben een keurige opvoeding gehad en hebben er hun hele leven last van, misschien om dezelfde reden.

Een reactie achterlaten