wo 12 juni 2024

VN-klimaatrapport met zekerheid gevolg van menselijke activiteit

WETENSCHAP – Deskundigen van over de hele wereld wijzen op de verontrustende verschijning van een nieuw rapport over klimaatverandering, aan het licht gebracht door de Verenigde Naties. Het zou om het eerste document van haar soort gaan sinds 2013. Voornaamste reden tot ongerustheid: volgens de overgrote meerderheid van gevestigde wetenschappers zou het rapport veroorzaakt zijn door menselijke activiteit en kunnen we ons daarom, als we ons gedrag niet fors aanpassen, in de toekomst nog aan meerdere rapporten verwachten.

“Dit rapport, van ettelijke honderden bladzijden, is ontegensprekelijk het product, of op zijn minst een onbedoeld neveneffect, van een sterk geïndustrialiseerde beschaving als de onze”, concludeert een team bollebozen verbonden aan meerdere Vlaamse universiteiten. “Werkelijk alles wijst hier op de invloed van de mens, van het technische taalgebruik tot het papier waarop het gedrukt staat. Dit komt zo in de natuur niet voor en daar moet niemand onnozel over doen. Wat sommige rapportontkenners ook blijven uitkramen.”

Hoe veel vaker dergelijke lijvige klimaatstudies nog zullen opduiken blijft nog een groot vraagteken, al is er nu al een duidelijk merkbaar verschil met vroeger. “Toen kwamen die dingen misschien een of twee keer voor in een mensenleven. Dat maakte je echt zelden mee. Maar het vorige dateert nog maar van acht jaar geleden en volgens de meest pessimistische modellen zouden we in de nabije toekomst wel eens om de paar jaar met zo’n klimaatrapport te maken krijgen, en daar draagt de mensheid buiten een paar externe factoren echt zelf de verantwoordelijkheid voor.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten