wo 12 juni 2024

Factcheck: Ja, klimaatsceptici zijn moeilijker te verstaan als ze hun bakkes vol regenwater hebben

WETENSCHAP – De hoosbuien die ons land vanuit het oosten teisteren zijn een regelrechte ramp voor de plaatselijke bevolking. Toch bieden de onvermijdelijke overstromingen een buitenkans voor klimatologisch onderzoek en kunnen wetenschappers nu met uitsluitsel het volgende bevestigen: “Ja, je begrijpt geen hol van wat een klimaatscepticus uitkraamt als hij zijn grote mond vol regenwater heeft.”

“We hebben tussen de chaos en de ellende door toch wat waardevolle steekproeven kunnen houden en dat is een grote opsteker voor de studie van het klimaat”, vertelt meteoroloog Yves-Willem Blicksemscheyters (57) van het KMI. “Van zelfverklaarde moderate ecorealisten tot hardnekkige ontkenners van enige mensgestuurde klimaatverandering konden we geen woord ontcijferen eens de modderstroom hen meesleurde en minutenlang kopje onder duwde. Het lijkt wel alsof hun boodschap plots volledige onzin wordt zodra ze een paar duizend liter tegen hun betweterige smoelwerk krijgen.”

De redactie vernam intussen dat de Internationale Lobby tegen Klimaathysterie ons graag van weerwoord wil voorzien, maar dat de kelder van Luikse zetel vol sluitende bewijsstukken volledig is ondergelopen. Bijgevolg zal deze, net als hun appreciatie voor ironie, tijdelijk buiten gebruik zijn.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Ik las net dat het regenwoud de Amazone meer CO2 begint uit te stoten dan te absorberen, mogelijk door de bosbranden om land te scheppen voor soja en vleesproductie, maar ook door warmte en droogte.

Een reactie achterlaten