ma 27 mei 2024

3M ontkent elk verband tussen oorzaak en gevolg

BINNENPARKING – Voor het eerst sinds het uitbreken van het PFOS-schandaal heeft ook het bedrijf 3M, wiens vestiging in Zwijndrecht voor heel wat commotie heeft gezorgd, nadat veel te hoge metingen van PFOS werden opgetekend. Van schuld wil het bedrijf echter niet weten en in een eerste persbericht ontkent het elk filosofisch en wetenschappelijk aantoonbaar verband tussen oorzaak en gevolg.

“We begrijpen dat de mensen bezorgd zijn”, staat in het communiqué te lezen, “maar dat wil niet zeggen dat we daarom voorbarige conclusies moeten trekken, zoals het bestaan van enige aantoonbare causaliteit in het heelal, bijvoorbeeld. Het is niet omdat wij chemische troep in de grond steken dat iedereen hier kanker gaat krijgen en het is zeker niet omdat wij massa’s geld in een juridisch leger steken dat we iets proberen te verbergen. Daar moeten wij ons trouwens niet mee bezighouden, want daar dient jullie overheid overduidelijk voor.”

Het Amerikaanse bedrijf is bereid zelf stappen te ondernemen en zowel de gehele boeddhistische stroming als de Aristotelische teleologie en haar intellectuele erfgenamen, waaronder de moderne wetenschap en moraalfilosofie voor de rechter te slepen als het nog langer van enige verantwoordelijkheid voor haar daden in metafysische of waarneembare zin beschuldigd wordt. “Natuurlijk ontkennen we daarin tegelijkertijd de causaliteit van datzelfde dreigement,” voegt een advocaat nog snel toe. “Anders zouden we ons hier nog ferm belachelijk maken.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

7 REACTIES

  • Ikzelf volg hierin trouwens een oude Joodse wijsheid de naam van een ziekte niet zo roekeloos uit te spreken omdat je hem dan aanroept. Zo is het misschien ook een beetje met de nieuwe hit ‘corona corona’.

 1. Slappe hap.
  Ik was bij een restaurant.
  Als je even een ongerelateerd kritische gedachte hebt, kijken ze verschrikt op en gaan ze eten of mopperen. Ze praten zoals ze mopperen, de mondjes gaan op en neer, dat is de enige vorm van ieder gesprek dat zich voortzet in de politiek om iedere zinnige vraag te bestrijden en iemand daar als crimineel verantwoordelijk voor te stellen en hem te onderdrukken en iedereen steeds de laatste leuke dingen af te pakken met alle waanzin waarop hun angst zich bevindt.
  Mensen houden van uitdagingen. Zo zie je ook dat een stel met dikke buiken sneller kinderen heeft, want ze moeten een weerstand overwinnen om elkaars geslachtsdelen te kunnen bereiken.
  In het algemeen houdt de speculant er niet van wat voor de hand ligt.

Een reactie achterlaten