do 29 februari 2024

Duitsland verandert volkslied in ‘I Will Survive’ gevolgd door ‘YMCA’ en een ABBA-medley

BUITENPARKING – De Duitse Mannschaft zal haar derde en laatste groepswedstrijd op het EK tegen Hongarije aanvatten met een compleet vernieuwd volkslied. Dat heeft het parlement in Berlijn in allerijl beslist. Opvallend is dat de opvolger van ‘Das Lied der Deutschen’ bijzonder sterk gelijkt op een aaneensluiting van een aantal gekende hits, waaronder ‘I Will Survive’ van Gloria Gaynor en ‘YMCA’ van de al even iconische Village People.

“Een puur cosmetische ingreep“, verzekert ook de Duitse voetbalbond, die zelf op een verandering aanstuurde. “De match tegen de Hongaren is een gelegenheid zoals een ander en daar heeft het absoluut niets mee te maken. Mochten die zich toch aangesproken of geschoffeerd voelen, kunnen we hen geruststellen. We hebben hier minstens even veel begrip voor hun kwetsbare gevoelens dan Boedapest voor persvrijheid en mensenrechten. Minstens.”

UEFA heeft inmiddels wel laten weten dat het eerst wil uitzoeken of er wel plaats is voor discomuziek op een voetbaltoernooi. “Straks moeten we alle genres gaan toelaten en dat kan niet de bedoeling zijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

  1. De Duitsers die nog een bepaalde, zo hard nodige, aspiratie hadden tot übermensch, leden na de Tweede Wereldoorlog allemaal aan des te ergere misvormingen in de uitsloverij multicultureel te zijn.

    • Graag nog een opmerking achteraf over (de vaderlandse scherpschutter) Jürgen Conings. Het moet frustrerend zijn om in Afghanistan met een bepaald geloof in de ethiek ervan tegen een achterlijke vijand te moeten vechten voor de vrijheid van je land en (misschien juist daardoor) thuis dezelfde debielen je straat te zien hebben ingenomen, en dat vanuit dezelfde politiek van links-rechts de tegenstander een hak te zetten.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: