vr 23 februari 2024

Vooruit mag onderzoekscommissie leiden op voorwaarde dat sossen toch gewoon weer de schuld krijgen

POLITIEK – Er komt een parlementaire onderzoekscommissie op het Vlaamse niveau die het hele dossier rond PFOS-vervuiling in Zwijndrecht moet uitspitten. Aan het hoofd van die commissie komt wellicht Vooruit-fractieleider Hannes Anaf, een rijzende ster bij de socialisten. Die toegeving kreeg de partij van Conner Rousseau naar verluidt door de coalitiepartijen toegestopt op voorwaarde dat het achteraf ook “gewoon weer de schuld van de socialisten” blijkt.

“Op zich zou Groen-parlementslid Mieke Schauvliege een logischere keuze zijn geweest, omdat zij het was die de kat de bel aanbond”, legt politicoloog Carl Devos uit. “Of je had ook naar N-VA kunnen kijken, die toch minister Zuhal Demir levert. Maar de bevolking heeft de laatste tijd al genoeg meegemaakt en dan is elke constante die je kan vinden geen overbodige luxe. Als de kiezer het straks weer gewoon op de sossen kan steken, bespaart dat iedereen een hoop gedoe.”

Ook Vooruit zelf kan zich in de overeenkomst vinden. “Onze idealen tijdelijk opzijschuiven om de partij van Bart De Wever uit de wind te zetten? Dat doen we in Antwerpen wel vaker“, klinkt het. “We got thismatekes.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: