zo 25 februari 2024

Jürgen Conings mogelijk ondergedoken bij gezin in armoede: “Ideale plek om in Vlaanderen onzichtbaar te blijven”

BINNENPARKING – De jacht op beroepsmilitair Jürgen Conings wordt opnieuw aangevat, met een sterke focus op de provincie Limburg, waar Conings woonachtig is. Politie en legertroepen zullen voornamelijk ten oosten van Hasselt zoeken. Toch opperen sociologen voor een alternatieve locatie. “Wie echt onzichtbaar wil blijven in Vlaanderen trekt gewoon in bij een of ander gezin in nijpende armoede. Daar vinden ze je nooit”, luidt het advies.

“Natuurlijk kan die man nog steeds ergens in de bossen zitten”, vertelt professor Joren Breedtsmoels van het Instituut voor Verwaarloosbare Personen en Statistieken. “Daar is hij immers voor opgeleid. Maar als hij een beetje slim is, zoekt hij een schuilplaats op waar niemand nog maar aan denkt om eens te gaan kijken, zeker de huidige politieke klasse niet. Je hoeft niet eens ver te gaan. In zijn eigen straat zitten er vast een paar gezinnen nauwelijks rond te komen, waar heel dit landsdeel plots stekeblind voor wordt zodra iemand er wat van zegt. Ja, daar zou ik zitten als ik hem was.”

Bevoegd Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) bevestigt intussen de suggestie goed te hebben ontvangen, maar twijfelt nog aan het nut ervan. “Armoede in Vlaanderen? Dat is ook het eerste dat ik daarvan hoor.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

9 REACTIES

  1. Wat betreft internet, is er dit sprookje dat alle wensen van een koning automatisch zouden worden vervuld bij de gedachte eraan, en hoe hij per ongeluk werd vernietigd door een opwelling.

  2. Er zijn veel mensen die als ze miljonair zijn bijvoorbeeld als zwerver in afgedragen kleren langs de stranden van Mexico lopen. Ze zijn undercover. Het is het hoogste ideaal van de super rijken.
    Ik weet niet of de bejaarden allemaal (elastische) ‘improved fit’ sexy jeans dragen.
    Maar dezelfde slechte smaak waarmee ze hun doel bereiken zet zich voort in hun architectuur waarmee ze de mooie plekken weten te verzieken.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: