do 29 februari 2024

CD&V neemt eindelijk standpunt in over uitvinding wiel: “We zijn 100% voor”

POLITIEK – Terwijl federale en Vlaamse regeringspartij CD&V in de peilingen blijft zakken naar het absolute dieptepunt van tien procent, probeert de partij van Joachim Coens steeds nadrukkelijkere standpunten in te nemen om zich, met oog op 2024, alsnog te profileren. Ook willen de christendemocraten van hun oubollige, out-of-touch imago af. Vandaag sprak de partij zich goedkeurend uit over de uitvinding en invoering van het wiel. “We zijn weer helemaal mee”, klinkt het.

“De wereld verandert steeds sneller en dan verwacht de kiezer dat je als gevestigde partij volop de kaart van de vernieuwing trekt”, verklaart de partij op haar sociale mediakanalen. “Toch blijft het belangrijk om niet overhaast te werk te gaan en alle veranderingen in de maatschappij met voorzichtigheid te benaderen. Goed, het is nu ondertussen een dikke vijf millennia geleden dat het eerste voertuig op wielen verscheen en dan werd het maar eens tijd dat ook wij daar een duidelijke positie over innamen. Wel, na lang delibereren lijken de voordelen toch beduidend groter dan de nadelen. We zijn pro.”

In de loop van de huidige legislatuur belooft CD&V zich nog over een reeks andere maatschappelijke kwesties te buigen. Zo wil men kijken wat er tegen de vijfde-eeuwse invasie van de Hunnen kan gedaan worden en hoe de partij zich voelt bij de ontmanteling van het Heilig Roomse Rijk in 1806. “Ook als gematigde centrumpartij kan je niet achterblijven.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

  1. Op een weggetje waar ik weleens wandelde, stond ik eens langs de kant een keer te plassen, tussen het hoge riet zodat niemand me kon zien. Vlakbij stond een boerderij, waar christenen wonen. Sindsdien zijn ze daar begonnen al het riet regelmatig weg te maaien.

    • Met corruptie wordt meestal bedoeld dat politici iets illegaals doen, misbruik makende van hun ambt. Maar dat is het probleem niet zozeer meer. Het draait erom dat zaken die iedereen als crimineel zag nu binnen de grenzen van de wet staan.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: