do 29 februari 2024

Wetenschappers waarschuwen voor Spaanse variant Willem Engel

WETENSCHAP/ BOVENPARKING – Nederlandse wetenschappers zijn bezorgd om een mogelijke “Spaanse variant” van dansleraar Willem Engel, de kopman van het covid-sceptische Viruswaarheid. Volgens zijn bank ING zou Engel 50.000 euro aan donaties geïnvesteerd hebben in eigendom op het Canarische Eiland Fuerteventura. De kans lijkt dus reëel dat de kleurrijke complottheorieën van de Rotterdammer zich ook buiten Nederland zullen verspreiden, en het blijft afwachten of de internationale gemeenschap daar überhaupt voorbereid op is.

“Voor alle duidelijkheid: Willem Engel zit voorlopig nog gewoon in Nederland, en begeeft zich grotendeels binnen de landsgrenzen”, bevestigt socioloog Fientje Wechsfeer van het Koninklijk Instituut voor de Studie van Inheemse Wappies in Nijmegen. “Maar de vraag is hoe lang nog? Als je een beetje Willem laat ontsnappen en de Spanjaarden het gevaar niet meteen herkennen, circuleert straks de reinste onzin over heel de aardbol. En het ergste is: tegen lulkoek heb je geen vaccin. Die shit gaat eeuwen mee.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

9 REACTIES

 1. De smetteloze reputatie van de bank, sponsor ook van de New York Marathon, hard lopen, opgerezen uit de puinhopen van de laatste stukjes sociaal Nederland staat voorop.

 2. Geld bestaat veelal enkel nog uit digitale getallen, maar in dit geval (wie het eerste ruikt heeft zijn kontje gebruikt) van een politiek tegenstander is de enige ethiek bij de bank even organisch als bij de arme Indiër die ieder briefje aait op de persoonlijke waarde die hij eraan hecht.

 3. Nadat de rekening door de bank werd opgezegd (en viruswaarheid daarop ook bij andere banken als klant werd geweigerd) oordeelde de rechter dat een organisatie die legale activiteiten ontplooit, toegang moet hebben tot het betalingsverkeer.

 4. Commercialisering.
  Het verwondert me eerlijk gezegd niet dat ING zoiets zou doen. Iedereen waar geen grote bedragen rondgaan is min of meer verdacht van terreur. De verschuiving gaat schijnbaar zo langzaam dat trage mensen het niet door hebben.
  Verder is al vaker gezegd dat commercialisering draait om het belang van de toenemende ziekte van de mens.

  U heeft ook wel gehoord van gentrificatie, het fenomeen dat (stads)buurten sociaal en economisch opgewaardeerd worden om van de lagere klassen af te komen.
  Dat doen de banken ook, en niet indirect, het is evenredig aan een progressief immigratiebeleid en misschien wel onvermijdelijk, een van de aspecten van de even onvermijdelijke hypocrisie van idealisten.

 5. Terwijl de zuurstof in de atmosfeer achteruitgaat en de ziekenhuizen met zuurstofgebrek voor de beademingsapparaten kampen, wordt dit probleem weer wetenschappelijk interessanter.

 6. Er bestaan twee dingen die vaak lineair met elkaar in verband gebracht worden maar die meestal elkaars tegendeel zijn, lijden en ziekte. De ideale ziekte, de droom van iedere arts, kent geen lijden (los van je bankrekening), ik wist van te voren dat dit een catastrofe zou worden.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: