zo 23 juni 2024

Vrouw met hoofddoek wacht geduldig tot iedereen voor haar beslist heeft of ze onderdrukt wordt

BINNENPARKING – Het hoofddoekendebat is weer helemaal terug van weggeweest. Wat voor de ene kant een onschuldig cultureel symbool is, blijft voor tegenstanders een onderdrukkingsmiddel voor vrouwen binnen de islam. Zelf spraken met Fatimah, een 25-jarige moslima uit Eritrea. Ze woont nu vijf jaar in België en wil zich niet uitspreken over haar hijab tot letterlijk iedereen dat in haar plaats heeft kunnen doen.

“Ik heb veel moeite gehad met jullie cultuur te begrijpen”, geeft Fatimah toe. “Niet alleen de taal is moeilijk, maar vooral de normen en waarden. Die zijn heel anders waar ik vandaan kom. Daar is de hijab traditioneel als je als vrouw gelovig bent. Hier spreekt iedereen dan weer voortdurend over vrijheid. Dat heb ik nooit begrepen. Maar nu versta ik het eindelijk. Blijkbaar is de vrijheid om andermans morele conclusies te trekken een hoeksteen van de Westerse cultuur. Ik zal mij daar maar naar schikken, zeker?”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten