ma 27 mei 2024

Nieuwe, irritante muggensoort zoemt ongevraagde padeltips in je oor

WETENSCHAP – Biologen hebben een nieuwe muggensoort in ons land ontdekt. Dat bevestigt het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Het zou om een zustersoort van de Culex pipiens of gewone steekmug gaan die in tegenstelling tot de meer gekende variant niet louter nabij het oor zoemt, maar op zijn minst even irritant en ongevraagd padeladvies komt influisteren.

“Het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om een recente, Vlaamse mutatie“, legt professor Daniel Thietecnypers van het instituut uit. “Het insect komt je nog steeds steken om je bloed op te zuigen, maar intussen krijgt het slachtoffer de meest banale tips binnen om die Spaanse hipstertennis te spelen waar iedereen plots zo geobsedeerd door is. Zo werd een van onze onderzoekers bijvoorbeeld uren lang uit zijn bed gehouden door een wel heel vervelend exemplaar dat maar bleef benadrukken dat hij korter tegen het net moet spelen en dat zijn bandeja op niks trekt. De man speelt niet eens padel. Echte kutbeesten zijn het.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten