zo 25 februari 2024

Leger zoekt nu ook naar CD&V-kiezers: “Ze moeten ergens zitten”

POLITIEK – Terwijl de zoektocht naar geradicaliseerd militair Jürgen Conings doorgaat, start het leger, op vraag van CD&V, een verregaande klopjacht op haar resterende kiezers. De partij duikt in de laatste peilingen tot een magere tien procent, maar blijft overtuigd dat haar sympathisanten “toch ergens moeten zitten”.

“We zijn inderdaad ingegaan op het verzoek van de christendemocraten om de jacht op Conings meteen uit te breiden naar alle resterende Vlamingen die nog enigszins geneigd zijn op hun partij te stemmen”, bevestigt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). “Persoonlijk kan het mij voor alle duidelijkheid geen moer schelen waar die paar weerloze tsjeeven nog uithangen, maar af en toe moet je toegevingen doen aan je coalitiepartners.”

Het partijbestuur van CD&V hoopt dat het leger zoveel mogelijk kiezers kan terugvinden, zeker omdat ze qua gemiddelde leeftijd bij de oudste schijven van het electoraat horen. “We weten niet hoelang die mensen nog hebben, dus hopelijk kunnen we hen voor 2024 nog levend lokaliseren”, reageert voorzitter Joachim Coens. “Maar ik vrees stilaan het ergste.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  • Tegenwoordig zijn de mensen even snugger geworden in het opsporen van fascisten als de collaborateurs waren in het aangeven van de Joden in WO2.
   Alleen zitten ze er altijd naast.
   Het waren dezelfden, en ik maak geeneens een grapje.
   Net als in de film is er sprake van typecasting. Landverraad.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: