ma 27 mei 2024

Achterneef kapper buurvrouw Jürgen Conings: “Heb hem ooit puppy zien aaien, dus slecht kan hij niet zijn”

BINNENPARKING – Terwijl de jacht op extreemrechtse militair Jürgen Conings onverwijld doorgaat, proberen de media dankzij een aantal beschrijvingen van vrienden en kennissen een accuraat portret van de man te schetsen. Zo sprak Het Nieuwsblad vandaag met Kevin, de achterneef van de coiffeuse van Conings’ buurvrouw, die hem in de zomer van 2013 nog een puppy zag aaien en daaruit nu concludeert dat de soldaat “onmogelijk echt gevaarlijk” kan zijn.

“Ik weet niet absoluut honderd procent meer of hij het was, maar ik herinner me een kalende gast van zijn leeftijd die ik op weg naar de bakker kruiste. Hij zag er totaal niet dreigend uit en was zelfs een schattige labrador-pup aan het aaien die aan zijn schoen kwam snuffelen. Over moslims of Marc Van Ranst heeft hij niks gezegd, dus nu schrik ik wel een beetje van het beeld dat van hem in de media wordt opgehangen. Een beetje nuance mag wel, vind ik.”

Kevin is alvast niet alleen die bedenkingen heeft. Ook Igor, de tuinman van de logopedist van Conings’ vaste badmintonpartner zijn jongste dochter, liet al aan Het Laatste Nieuws weten dat hij de dolgedraaide schietinstructeur nooit extremistische uitspraken heeft weten maken. “Ik zag hem ooit eens zijn veters knopen. Op een dinsdag, denk ik. Een doodnormaal, asymmetrisch luspatroon en voor de rest niks zorgwekkends. Maar de mensen moeten altijd kunnen overdrijven.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

Een reactie achterlaten