do 18 april 2024

Defensie belooft te onderzoeken of losgeslagen, fascistoïde militairen met toegang tot raketwerpers effectief gevaarlijk zijn

BINNENPARKING – Terwijl de Limburgse beroepsmilitair die sinds maandag voortvluchtig is volop opgespoord wordt, blijft ook de legerleiding niet blind voor het probleem van geradicaliseerde soldaten in de eigen rangen. “Misschien vormen extreemrechtse wapenspecialisten met toegang tot automatische geweren en oorlogsmunitie een zeker risico“, klinkt het bij Defensie. “Dat gaan we nu rustig bekijken.”

“Natuurlijk volgen we de situatie met argusogen”, garandeert de legerleiding, nadat de in Vlaams-Brabant gestationeerde schietinstructeur het hazenpad koos en onder andere viroloog Marc Van Ranst met de dood bedreigde. “Maar niemand had natuurlijk kunnen voorspellen dat een man die openlijk met complottheorieën dweept, toegang tot machinegeweren en raketwerpers heeft, en dan nog eens enige tijd op de terreur-watchlist staat, ook effectief staatsgevaarlijk zou worden. Sorry, maar dat soort voorbarige conclusies gaan wij hier niet trekken.”

Verder belooft men bij Defensie de tewerkstelling van de militair toch “ernstig in overweging te nemen” eens hij gevonden wordt. “We willen toch graag van hem weten of hij dit allemaal wel zo bedoelde en of hij er misschien toch geen spijt van heeft. Anders staat zijn loopbaan toch wel een beetje op de helling en dat is jammer.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten