do 29 februari 2024

Homopaar welkom in inclusieve gemeente “zolang ze niet dezelfde rechten als normale mensen willen”

BINNENPARKING – In het Oost-Vlaamse Evergem wordt een regenboogzebrapad gehuldigd waarmee de gemeente een symbolische vuist wil maken tegen homo-, bi- en transfobie. Zo bewijst het bestuur meteen hoe progressief en inclusief het wel is. In dezelfde adem verzekert men een plaatselijk homokoppel dat ze dan ook “totaal en ondubbelzinnig welkom zijn, zolang ze niet per se dezelfde rechten verwachten als normale koppels.”

“Natuurlijk worden beide heren volledig geaccepteerd door de hele gemeenschap”, garandeert schepen van Gelijke Kansen Kathleen Depoorter (N-VA). “Wij staan dan ook voor een beleid dat gelijkwaardigheid en respect uitademt. Al veel te lang worden mensen die niet in het traditionele familieplaatje passen betutteld of gediscrimineerd. Dat stopt nu. Zolang Lars en Bastiaan niet onnodig moeilijk gaan doen over wettelijk vastgelegde details zoals het legale statuut van hun kinderen en de garantie dat die niet uitgewezen worden naar de andere kant van de Atlantische Oceaan, zijn ze superwelkom in onze keipluralistische gemeente. Dat spreekt voor zich. We hopen dan ook dat ze snel met ons een selfie willen maken om aan iedereen te laten zien hoe cool en selectief woke we hier wel kunnen zijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  • Een voorouder van het varken.
   Zie ook everzwijn.
   De verdichting van het gevoel geconcentreerd in materialisme waar de oogjes ingebed in het vet in hun opflikkerende gierigheid doorheen priemen op jacht naar de schijn.

 1. De naam van de plaats hoeft niet veranderd te worden zoals bij Fucking.
  Zeg gewoon dat we verengelst zijn: ‘Altijd edelsteen’.
  Dan staan we mondiaal op de kaart.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: