vr 23 februari 2024

Ook Israël viert herwonnen vrijheid en kan weer gewoon Palestijnen bombarderen: “We hebben dit zo gemist”

BUITENPARKING – Overal waar aan een fors tempo gevaccineerd kan worden maakt men zich op voor een terugkeer naar het oude, vertrouwde leven. Dat pad naar de vrijheid lijkt vooral in Israël al een tijdje uitgestippeld, zeker nu de besmettingscijfers geruststellend laag blijven. “Eindelijk kunnen we ons weer gewoon bezighouden met waar we goed in zijn”, glundert premier Benjamin Netanyahu dan ook in zijn laatste toespraak. “Zoals massaal moslims uit hun huis zetten en de hele boel naar de Filistijnen bombarderen als ze daar enigszins moeilijk over doen. Business as usual dus.”

“Ik kan jullie verzekeren dat het frustrerend voor mij is geweest om met de voet op de rem te regeren”, geeft het 71-jarige Likoed-kopstuk toe. “Je gaat niet in de politiek om je eigen mensen op te sluiten. Zeker niet als je op een berg aan munitie klaar zit om op je buren te flikkeren. Maar dat is nu voorbij. De bedoeling is om dit conflict weer rustig, voorzichtig en stapsgewijs te escaleren en voor je het weet, is alles weer bij het ouwe.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: