wo 12 juni 2024

Veerle Heeren sinds vaccinatie ook immuun tegen politieke aansprakelijkheid

POLITIEK – Er is mogelijk meer aan de hand bij de controversiële vaccinatie van Sint-Truidens burgemeester Veerle Heeren (CD&V). Na een speciale gemeenteraad zet de 56-jarige politica een tijdelijke stap opzij, al weigert ze duidelijk ontslag te nemen en lijkt ze haar sjerp verbazend genoeg te kunnen houden. Wetenschappers sluiten uitzonderlijke bijwerkingen van haar intenting dan ook niet uit. “Blijkbaar heeft ze een sterke weerstand opgebouwd tegen enige politieke verantwoordelijkheidszin“, observeren immunologen.

“Je ziet dit wel vaker bij mensen die aan een zekere hoeveelheid macht en invloed blootstaan, zoals bedrijfsleiders en politici”, legt professor Fons Quentons van de VUB uit. “Die ontwikkelen vaak uit zichzelf een zekere immuniteit voor integriteit en zelfs oprecht schuldbesef. Maar als mevrouw Heeren dit op zulke korte tijd heeft opgebouwd, kan je niet uitsluiten dat het vaccin zelf toch onvoorziene bijwerkingen heeft gehad. Alle aansprakelijkheid kets er gewoon van af zoals we met het coronavirus ook hopen te doen. Je zou het bijna Vlaamse Veerlekracht kunnen noemen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. De methode na een burenruzie over een grassprietje op de stoep is om gelijk je concept van de samenleving en de mens als zodanig wereldwijd door te voeren en de buren te chanteren met fascisme, of racisme. Ze zoeken allemaal even hard als de Israëliërs naar nog een oorlogsmisdadiger.
    Het is dit fanatisme en gebrek aan proportie en eigenwaarde dat aan de bron ligt van alle problemen die de wereld naar de rand van de afgrond bracht, terwijl de kleinzieligen paraderen als helden.
    Hetzelfde met hen die beweren ‘de hele wereld te hebben gezien’, ze zijn zo veel ‘verder dan jou’. Ze hebben overal vandaan zwerfhondjes meegenomen; Truus zegt me dat ze altijd ‘mensen helpt’ nadat ze me een paar keer in het park ziet zitten, ze noemt zich moeder Teresa. Ze had net samen met haar vriendin haar man begraven. Ze kwamen uit het café. Ze kijkt me dreigend aan, buigt zich naar me toe en laat de zielige mopshondjes zien op haar iPhone. Ze zegt me daarna Wilma is een lieve vrouw; ik had haar net alleen achtergelaten om even bij te komen. Ze helpen iedereen. Wat heet totaal en totalitair?

Een reactie achterlaten