do 29 februari 2024

Overlegcomité: “Toestanden als La Boum vermijden zodat toestanden als Pukkelpop weer kunnen”

POLITIEK / CULTUUR – De grote aankondiging van meerdere geplande versoepelingen bleef vandaag niet uit en het lijkt erop dat het Overlegcomité stilaan de weg van de vrijheid kiest. Zo opent het voorzichtig de deur naar zomerfestivals, waaronder Pukkelpop in augustus. Wel benadrukt premier Alexander De Croo (Open VLD) dat het daarom extra belangrijk is om toestanden zoals ‘La Boum’ in het Ter Kamerenbos te vermijden. “Als we allemaal op een hoop vliegen, kunnen we straks natuurlijk moeilijk allemaal op een hoop vliegen.”

“Het is belangrijk om de juiste prioriteiten te leggen”, legt de eerste minister uit. “We kunnen het momenteel niet riskeren dat de reeds gepijnigde evenementsector moet toekijken op een gratis bijeenkomst waar ze geen bal aan verdient. Dat is gewoon niet de bedoeling. Daarom kiezen we ervoor om exclusieve voorrang te geven aan evenementen die zich mooi achter de juiste principes scharen, zoals het aanrekenen van 200 euro inkom aan duizenden doorwinterde consumenten en het respecteren van de marktpositie van de grote brouwers door uitsluitend pisbier te serveren.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: