vr 19 juli 2024

Overheid plots efficiënter nu cybercriminelen de hele boel blokkeren

POLITIEK – Een ongeziene cyberaanval legt sinds gisteren meerdere websites van de Belgische overheid lam, die daar verrassend genoeg een stuk efficiënter door lijkt te werken. Dat was mogelijk niet het doel van de zogenaamde ‘Ddos-aanval’ die allerhande diensten dreigde te blokkeren, maar toch lijkt Brussel plots een pak sneller te functioneren. “Vraag ons niet hoe”, reageert men daar enigszins ontdaan, “maar ineens gaat alles gewoon vooruit.”

“Je zou denken dat de Belgische overheid last zou hebben van een aanval op haar bureaucratische zenuwcentrum“, getuigt een duidelijk opgeluchte ambtenaar. “Maar dan kennen die gasten duidelijk ons land niet. Ik heb nog nooit zo veel tijd gehad om gewoon te doen wat er voor mijn neus ligt. Heerlijk. Als ik dit had geweten, had ik al lang een team Russen ingehuurd om de hele boel plat te gooien.”

Ook de vaccinatiewachtlijst Qvax werd mogelijk door cybercriminelen getroffen en daardoor zwaar vertraagd, al hoopt de overheid dat het toch meerdere dagen zal duren vooraleer gebruikers het verschil opmerken.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

    • Ondertussen raken steeds meer mensen met corona besmet na contact met gevaccineerden, nu de betaling stagneert. Het is een kwestie van gierigheid die in de diepere lagen van het eigen ego zoekt. De chiquere burgers lijken zich meer zorgen te maken.

Een reactie achterlaten