wo 22 mei 2024

Boer verlegt Franse grenspaal: “Anderhalve meter is anderhalve meter, trut”

BINNEN – EN BUITENPARKING – Een Waalse landbouwer werd plots een geopolitiek fenomeen door een grenspaal tussen het Henegouwse Erquelinnes en het Franse Bousignies-sur-Roc te verplaatsen, en zo het Belgische grondgebied lichtjes uit te breiden. Ondertussen kon de man uitvoerig zijn verhaal doen, waaruit blijkt dat hij het Frankrijk verwijt in tijden van social distancing “doodgewoon tot vlak tegen ons land” te blijven liggen. “Anderhalve meter is anderhalve meter”, besloot de bezorgde boer consequent en laconiek.

“Dat is hier al meer dan een jaar hetzelfde liedje”, maakt de man zich boos. “Ondertussen moet iedereen toch weten dat afstand houden de enige manier is om dat dekselse virus tegen te houden. Wel, als de Fransen zelf geen stap achteruit willen zetten, dan doe ik het voor hun. Goed weten.”

Volgens experts heeft de man in zijn eentje dan wel een belangrijk verdrag uit de negentiende eeuw geschonden, maar tegelijkertijd, weliswaar onbewust, voor een nieuwe term gezorgd die wel eens behoorlijk courant kan worden: national distancing. “Maakt mij allemaal niks uit”, moppert de boer. “Bij ons noemen ze dat manieren hebben.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

Een reactie achterlaten