ma 27 mei 2024

Joke Schauvliege belooft geen bomen in Grondwettelijk Hof te kappen

POLITIEK – Oud-minister Joke Schauvliege (CD&V) is helemaal terug van weggeweest. Na het pensioen van rechter Trees Merckx-Van Goey komt er straks een plaatsje vrij in het Grondwettelijk Hof en de christendemocraten lijken de Oost-Vlaamse naar voren te schuiven als formele kandidate. Schauvliege, enthousiast als altijd, schuwt haar criticasters niet en garandeert dat ze “uiterst gekwalificeerd” is voor de positie en dat ze haar best zal doen om zo min mogelijk bomen te kappen eens ze in het Hof gaat zetelen. “Ook niet in de Grondwettelijke Achtertuin en al zeker niet in het Grondwettelijk Bos”, voegt ze daaraan toe.”

“Ik ben mij ervan bewust dat mijn politieke vijanden – vooral uit groene hoek – al bij voorbaat een karikaturaal beeld van mij zullen schetsen, en dat wil ik dan ook meteen in de kiem smoren”, bijt de voormalige Vlaamse minister van Leefmilieu van zich af. “Ik ga geen vuile deals sluiten met het eerste het beste transportbedrijf en alle fauna die vandaag in het Grondwettelijk Hof aanwezig is zal er na mijn ambtsperiode nog staan. Sterker nog, ik hoop zoveel mogelijk bij te planten. Eens zien wie er dan nog een incompetente populist is met meer kapsones dan dossierkennis.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten