di 16 april 2024

Antwerps stadsbestuur: “We hebben man gevonden die renovatie Het Steen best wel oké vindt”

STAD – Het gloednieuwe onthaalgebouw dat naast Het Steen neergepoot wordt om cruiseschepen in Antwerpen te verwelkomen krijgt heel wat kritiek over zich heen. Bekende en minder bekende Antwerpenaren lieten hun ongenoegen al weten op sociale media, waarop eerst de bouwmeester zich verdedigde en nu de stad zelf. Zo claimt het bestuur eindelijk een buurtbewoner te hebben gevonden voor wie de bijbouw vreemd genoeg “best wel meevalt”. We spraken met Pierre, zoals altijd vergezeld door zijn blindengeleidehond Bruno.

“Ik zie het probleem niet“, geeft Pierre toe. “Maar toegegeven, ik zie dan ook niet veel. Blijkbaar is er een beetje onenigheid over een nieuwbouw aan het water. Ik passeer daar dagelijks met mijn hond en buiten het lawaai van de bouwwerf is mij echt niks opgevallen.” Ook op de vraag of Pierre geen graten ziet in het potsierlijke contrast tussen een grijze, betonnen blok en de eeuwenoude burcht blijft hij aan de oppervlakte: “Burcht? Welke burcht?” haalt hij zijn schouders op.

Van de terechte bedenking dat de man stekeblind blijkt te zijn, wil het stadsbestuur niet weten. “Typisch die linkse cultuurmarxisten“, zucht schepen voor Toerisme Koen Kennis (N-VA). “Ze moeten de mensen altijd weer in schuifjes kunnen steken. Alsof die man geen gevoel voor visuele esthetiek zou kunnen ontwikkelen gewoon omdat hij geen kloten ziet. Dat is wel heel kort door de bocht.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten