zo 25 februari 2024

Politie kan bij huiszoeking ‘t Scheldt geen satire vinden

BINNENPARKING – Het parket bevestigde eerder dat er een gerechtelijk onderzoek naar het satirische tijdschrift ‘t Scheldt loopt, en nu zijn ook de resultaten van de meerdere uitgevoerde huiszoekingen bekend. Opvallend resultaat: de politie kon op geen enkel van de bezochte adressen een spoor van satirische humor vinden.

“We hebben alles omgedraaid en binnenstebuiten gekeerd”, garandeert de lokale recherche na enige tijd zoeken. “Er kwam van alles bovendrijven: kasbonnetjes, parkeerboetes, Vlaamse vlaggen, wat flauwe cartoons en schriften vol adressen van linkse journalisten. Op zich niets buiten het normale. Maar voor een zelfverklaard satirisch blad dat al tig jaren meegaat bleek er van genuanceerde, zelfbewuste kolder van enig literair en maatschappijkritisch niveau toch bijzonder weinig op te graven. Dat is natuurlijk ook niet bij wet verplicht, maar bespaar jezelf dan toch al die moeite en begin gewoon een fanclub van Tom Van Grieken of Dries Van Langenhove, zoals een normale rechtse troll dat doet. ‘t Scheldt hier precies een pak meer dan dat ‘t schrijft.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Geen commentaar.
    Lief zijn.

    Bij de concurrent de ‘Vlaamskalderij’ (zoals het hier bekend staat) voor het door Facebook werd verwijderd had je ook al dat ze commentaar steeds moeilijker of onmogelijk maken.

    Internet is er om je rekeningen te betalen.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: