do 23 mei 2024

De Wever overweegt afschaffing democratie nadat kiezer onvolmaakt subsidiesysteem heeft laten gebeuren

STAD – Antwerps burgemeester Bart De Wever reageerde vandaag op kritiek op het stadsbestuur, dat ook onder zijn toezicht riante subsidies uitkeerde aan Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi (Open VLD). De N-VA-voorzitter erkent dat er systeemfouten zijn gebeurd en wil nu bekijken of een democratisch kiessysteem nog überhaupt levensvatbaar is. “De eindverantwoordelijkheid ligt hier duidelijk bij de kiezer.”

“Uiteraard is het hele bestuurscollege verantwoordelijk“, geeft De Wever grif toe. “Maar het gaat natuurlijk veel verder dan dat. Ik kijk zo bijvoorbeeld naar de hele gemeenteraad, die de bewuste budgetten goedkeurde en natuurlijk stopt het daar niet. Er zullen koppen moeten rollen en als we consequent kijken naar wie dit allemaal in gang heeft gezet, is dat nu eenmaal de kiezer, waarbij die jarenlange machtspositie misschien een beetje naar het hoofd is gestegen. Bon, ik stel voor dat we dat we nu even evalueren en als de representatieve democratie zoals we die al jaren kennen gewoon niet meer werkt, dan moeten we onze conclusies durven trekken. Meer zeg ik niet.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten