wo 12 juni 2024

Politie bezorgd: “Strand dagelijks overspoeld door honderden jongeren die in Knokke-Heist willen gezien worden”

BINNENPARKING – In de kustgemeente Knokke-Heist trekt men aan de alarmbel. Honderden jongeren verzamelen er dagelijks op het strand om spontane feestjes te bouwen. Dat verontrust vooral de autoriteiten. “We zien steeds meer jongeren die openlijk in Knokke-Heist gezien willen worden en dat baart ons zorgen.”

“Het is misschien overdreven om van normvervaging te spreken”, waarschuwt de commissaris van de gedeelde politiezone met Damme. “Maar in onze tijd dacht je er als zelfbewuste jongere toch twee keer over na vooraleer je in dat omhooggevallen gat ging paraderen, laat staan je vrienden er mee naartoe nemen om voor Jan en alleman de interessante te gaan uithangen. Nu, al een geluk blijft het merendeel uit het nog bekaktere Le Zoute weg, maar de vraag is hoelang nog.”

Ook Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) is zich bewust van het probleem. “Jongeren krijgen meer en meer te maken met wat sociologen ‘snobificatie’ noemen. Dat is een gevaarlijk proces dat in vele gevallen niet meer terug te draaien valt. Dat begint met een partijtje minigolfen aan de dijk en voor je het weet, gaan de zonnebrilletjes in het haar en de polootjes over de schouder. Corona of niet, wij houden dit in het oog.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Een spuitje.

    De naam gaat vooraf aan het probleem. Dat is wetenschap.
    Medisch.
    Als ze met hun gore tengels maar van mij afblijven!
    Als ze überhaupt nog willen verder leven.

Een reactie achterlaten