za 15 juni 2024

12 op 10 Russische kiezers vinden dat grondwetshervorming fair is verlopen

BUITENPARKING – Een grondwetshervorming uitgetekend door de Russische president Vladimir Poetin moet hem in theorie tot 2036 aan de macht blijven helpen, en daar mochten de Russen een week lang over stemmen. Nu de resultaten binnen zijn en een overweldigende meerderheid van 8 op 10 achter de wetsherziening staat, lijkt een nog groter aandeel het vertrouwen in het democratische proces te behouden. Maar liefst 12 op de 10 kiezers zien geen graten in de uitslagen, bevestigt de overheid.

“Dit is een historische dag voor Rusland”, triomfeert het 68-jarige staatshoofd. “Het lijkt mathematisch onmogelijk, en in ieder ander land zou het om overduidelijke manipulatie gaan, maar als we de laatste exitpolls mogen geloven, steunen meer kiezers de uitslag dan dat er überhaupt kiezers zijn. Als ons systeem nog transparanter was, zou je er met een fucking zonnebril naar moeten kijken.”

Toch toont Poetin begrip voor kiezers die ervoor kiezen zich sceptischer op te stellen. “Geen probleem mee. Verschil moet er zijn. Zij die toch problemen hebben met de uitslag of mijn leiderschap, mogen zich gerust komen aanmelden op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Geloof mij, dat bespaart ons een hele hoop werk.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

  1. We moeten begrijpen dat er geen plan is om enkel overal democratie te krijgen, die ook nogal verschilt tussen de verschillende (meest) strijdende groepen. De bemoeienis van de VS met Oekraïne en de Russen is geen goed karma.
    Ze zijn weer op de verkeerde weg.

    • Ik ontmoet soms een zwarte man die me vraagt om een sjekkie. De laatste keer bood hij me een sigaret aan, hij heeft altijd korte raadsels. Hij vraagt dan bijvoorbeeld waarom heet het Witte Huis wit. Enz. enz. Hij heeft familie in de VS, zei hij. Hij heeft me zijn naam niet verteld. Hij beschrijft veel landen als wit, en zegt dat zijn naam Ceaușescu is. Hij zegt dat de VS heel gevaarlijk is, misschien om indruk te maken. Ik vroeg of hij ook bij de US NAVY heeft gediend omdat die zo multicultureel is.

  2. Voor veel mensen is het moeilijk rationeel te accepteren, maar de krachten van het kwaad die bijvoorbeeld door Hitler werkten (en niet door Stalin of Mao), bestaan wel degelijk en ze zijn actiever in de VS dan in Rusland. In feite moeten tal van landen extra maatregelen nemen zich daartegen te beschermen.

Een reactie achterlaten