vr 23 februari 2024

Spoedafdeling legt beademingstoestellen minuut lang stil uit respect voor Plopsaland

BINNENPARKING – De langverwachte versoepelingen die vandaag op tafel lagen blijven dan toch uit. Dat besliste het Overlegcomité na verontrustende stijgingen in het aantal coronabesmettingen. Vooral voor jeugdbewegingen en pretparken vielen er zware opdoffers te verwerken. Dat ontging de covid-afdeling in een Antwerps ziekenhuis echter niet. Uit medeleven voor onder andere het getroffen Plopsaland zet het klokslag middernacht de beademingstoestellen een symbolisch minuutje uit.

“Het is het minste wat we kunnen doen”, vertelt het afdelingshoofd. “Deze crisis blijft op iedereen wegen en dan is het belangrijk elkaar te blijven motiveren door het stellen van compleet lege en betekenisloze gebaren, zoals de mensen dat vorig jaar zo mooi naar de zorg toe hebben gedaan. Wel, nu is het onze beurt om iets totaal irrelevants terug te doen. Het kan jullie daarbuiten toch al lang geen reet meer schelen wat er hier bij ons gebeurt, dus op dat beetje extra zuurstof gaat het niet aankomen. Courage, allemaal.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: