wo 12 juni 2024

LGBTQI-gemeenschap houdt inzameling om homofobe VB’er dringend te restylen

POLITIEK – De intussen ingetrokken kandidatuur van Vlaams Belanger Jef Elbers voor de bestuursraad van het Vlaams Audiovisueel Fonds liet de afgelopen dagen heel wat stof opwaaien. De Brusselse flamingant, zanger en schrijver werd op de korrel genomen omwille van eerdere homofobe uitspraken, die hem nu zijn benoeming kosten. Toch wil de LGBTQ-gemeenschap een geste doen door Elbers op een “totale en noodzakelijke” makeover te trakteren. “Het is een eikel, maar hij heeft duidelijk hulp nodig,” klinkt het.

“Uiteraard voel ik mij als openlijk biseksuele transman diep beledigd door wat de zoveelste retrograde oetlul over mijn waardigheid als mens denkt te kunnen beslissen”, vertelt Isaac (32) uit Antwerpen. “Maar toen ik die gast googelde, viel ik bijna van mijn stoel. Dat kapsel – my god – en dat aandoenlijke ruitjeshemd. Zo ga je toch niet solliciteren bij een media-instituut? Die hele outfit schreeuwt om rebranding. Make fashion, not fascism!”

Ook Niki, een Gentse activiste aangesloten bij meerdere protestgroepen voor gendergelijkheid, vond het ongepast om na te trappen en schaarde zich meteen achter de crowdfunding op www.helpdieman.be, dat ondertussen 24 uur online staat. “Het is schrijnend hoe mensen die zich amper gehoord en begrepen voelen zichzelf zo stilistisch gaan verwaarlozen. Volgens mij heeft die kerel nog nooit de binnenkant van een pot huidcrème gezien. Als we nu al eens zouden beginnen met hem Remescar of ISDIN Nutradeica cadeau te doen om van die vreselijke wallen af te geraken. Sorry, maar ik wil niet dat mijn kinderen groot worden in een wereld waarin zo’n triestige marginaliteit genormaliseerd wordt.”

Boos? Beledigd? Was dit een onterechte aanval en op de man gespeeld? Goed. Dan weet ge hoe het voelt. Blijft vooral kalm, gaat efkes wandelen, koopt fatsoenlijke moisturizer en houdt uw fascistoïde smoel over de levenskeuzes van een ander die u in geen wezenlijk opzicht affecteren. Mensen zijn er om graag te zien. Ja dag he x

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten